Публикации / Пътеводител

Ден Извън Времето 2018

Размер на шрифта: a a a

ДЕН ИЗВЪН ВРЕМЕТО - 25 ЮЛИ

 ... символизира връзката с Източника. Формално се отнася към отиващата си година, но всъщност е фактор, който подържа и съединява двете годишни спирали. Това е както ден за обобщение на изминалата година, така и ден за самостоятелна подготовка за следващата година...

Денят Извън Времето е галактически ден на свободата, изкуството, творчеството, молитви и медитации за мир. Това е ден, когато изкуството може да излезе извън границите на историята и по цялата Земя се провеждат фестивали за «Мир чрез Култура». Всеки човек или група могат да организират подобен фестивал в своя регион, събирайки съмишленици под Знамето на Мира. Денят Извън Времето е най-добрия момент за установяване на Всеобщ Мир между всички същества. Денят Извън Времето във Вълновия Модул, и в Универсалната Мандала символизират връзката с Източника. Формално се отнася към отиващата си година, но всъщност е фактор, който подържа и съединява двете годишни спирали. Това е както ден за обобщение на изминалата година, така и ден за самостоятелна подготовка за следващата година. Основата на медитацията в Деня Извън Времето е предаване към Източника на духовно вдъхновение - В Храма на своята Душа - квинтесенцията на своята духовна работа и служение, всичко, което сме направили за общото благо - в полза на Земята, човечеството и Йерархията на Светлината. Провеждайки медитацията, човек трябва с мислите се да премине през изминалата година, да маркира и събере всички важни моменти: в сферата на служенето, в сферата на формирането на характера и добродетелите в областта на интелектуалната и ментално-духовната работа, да събере всички малки и големи победи, постижения и извлечени поуки с дълбока благодарност на Единния Живот да предаде тази квинтесенция на храма на душата си, заедно с всички Души! Именно с това ние се отдаваме на работата си, с благодарност за полученото вдъхновение, което ни позволява да се подготвим за новата годишна спирала, за приемане и осъзнаване на новите задачи, за изпълване с нова сила, мъдрост и творческа активност..

В календара на Тринадесетте Луни всяка Луна се състои от 28 дни. 13 х 28 = 364 дни, но 365 ден не е нито ден от седмицата, нито ден от месеца (Луната), затова се нарича Ден Извън Времето и се празнува от 1992 година по целия свят. 25 Юли е Празник на Мира и Културата. В този ден хората на изкуството, в чиито сърца Духът на Празника е жив създават с творческия си дух празничната атмосфера. Това е ден за живота, любовта, изкуството и универсалната прошка. В този ден ние призоваваме всеки да покаже своето изкуство и творчество. Философията на Деня Извън Времето се изразява с формулата T (E) = ART или «Енергията във Времето се превръща в Изкуство». Емблемата на Деня Извън Времето е Знамето на Мира чрез Култура. Самата идея за Мир чрез Култура беше инициирана от руския художник и писател, дипломат и общественик - Николай Рьорих. Банерът (Знамето) на Мира, предложен от Ройрих, стана крайъгълен камък на прочутия Пакт на Мира на Ройрих от 15 Април 1935 г. Навсякъде по света хората приветстват идването на Новото Време и най-добрият начин да се посрещне новата Галактическа година, това е да се насочат творческите импулси към съединяването на всички планетарни кинове на Земята. Непосредствено след 25 Юли, от 26 Юли идва новата Маянска година. Свържете се с хората по целия свят на 25 Юли тази година! Денят Извън Времето е Зеленият ден на годината – винаги съответства на датата 25 Юли по григорианския календар, за да се синхронизира галактическо-слънчевата година с 52-годишния цикъл. Денят Извън Времето винаги има същия тон и цвят, какъвто е тонът и цветът на Пазителя на отиващата си година и винаги се отнася към Сигналното Земно Семейство, разкривайки мистерията на хармонията на галактическото време.

АУМ! АУМ! АУМ!

МНЕНИЯ

mineralife каза на 06.02.2019 г. 13:31 ч.

Интересно!

За да оставите Вашето мнение е нужно да сте регистриран потребител.
Можете да се регистрирате през формата за регистрация, ако вече сте го направили просто влезте в профила си.