Публикации / Единици на времето / Сакрални слънца

09 Червена Луна - МУЛУК (MULUC)

Размер на шрифта: a a a

09 Червена Луна - МУЛУК (MULUC)
(кин 9, 29, 49, 69, 89, 109, 129, 149, 169, 189, 209, 229 и 249) 

Пречиства и подчертава силата на водната вселена

Слънчева Позиция: 9-та от 20-те Слънца/Печати (Знаци)
Посока: Изток „Likin”
Чакра: Корен
Планета: Галактично-Кармичен Меркурий
Реалност: Meнтално/Аргументирана
Съзнание: Колективно
Функции: Инициира, Преобразува, Формулира, Предава (Препраща)
Честоти (действие, сила, свойство): Пречистване, Поток, Универсална Вода
Личност: Емоционален, Интуитивен, С медиумни способности
Цвят: Червен “Chau”
Eлементи: Зора (Разсъмване), Пролет, Вода 

Слънца-Сътрудници (Водачи), Хора или Дни са: Източните Слънца (червен цвят): ИМИШ (Дракон) ; ЧИКЧАН (Змия) ; MУЛУК (Луна) ; БЕН (Звездоходец/Небесен Странник) ; КАБАН (Земя) 

Съвместими Слънца (Аналози), Хора или Дни са: Северните Слънца (бял цвят): ИК (Вятър) ; КИМИ (Съединител на Световете) ; OК (Куче) ; ИШ (Вълшебник) ; ЕЦНАБ (Огледало) 

Предизвикателни Слънца (Антиподи), Хора или Дни са: Западните Слънца (син цвят): AKБAЛ (Нощ) ; MAНИК (Ръка) ; ЧУЕН (Mаймуна) ; MEН (Орел) ; КАУАК (Буря) 

Невидими Слънца (Тайни, Окултни Учители), Хора или Дни са: Южните Слънца (жълт цвят): KAН (Семе) ; ЛАМАТ (Звезда) ; EБ (Човек) ; КИБ (Воин) ; AХАУ (Слънце)

ПАРАДОКС: Променливост и Податливост (Приспособимост) срещу Непреклонност и Контрол
ВЪПРОС (Проблем): Липса на самоконтрол и отговорност
ОТГОВОР: Бъдете последователни, упорити и отзивчиви 

САКРАЛНОТО СЛЪНЦЕ МУЛУК

Мулук е слънчев символ, потопен във вода и преливащ от силата на емоциите. Това слънце действа и се свързва със света с много силни чувства, които лесно го дебалансират с опитностите от огромните емоции. Понякога тези интензивни чувства могат да засенчат личността на това водно, променливо слънце. 

Като водно слънце, неговата природа е отзивчива, променлива, гъвкава, имаща способността да се адаптира и да се съобразява с параметрите на обществото. На това слънце Мулук не му е трудно да се адаптира към всяка ситуация, но тъй както водата се нуждае от прегради, в които да се задържи, така и Мулук има необходимост от граници или поне самоконтрол, с който да живее. Мулук може да си навреди без да има стабилност или ограничения. В опита си повече да регулира променливата си енергия, Mулук може да стане твърд и безкомпромисен. 

Мулук е за променливостта срещу контрола, винаги се опитва да контролира или поне да следи натрупването на несъзнателни принуди. Самоконтролът за това слънце е предизвикателство. Интензивното поведение и странните интереси на Мулук го отвеждат далеч отвъд света на обикновените хора. Някои слънца могат да имат сериозни емоционални слабости, които трябва да преодолеят, преди да успеят. Голямо предизвикателство за Мулук е да поемат отговорност за живота си. Ако те могат да овладеят влиянието на това слънце в живота си, няма ограничения за височините, които могат да достигнат. 

Mулук не е умерено слънце. То има тенденция да живее и да работи в крайности. Емоционалната дълбочина, която може да изживее, рядко се вижда в неговата цялост. Мулук е безкомпромисен да създаде това, на което се е посветил, и най-вече използва неподвижната, отблъскваща част от своя характер; Mулук може да постигне много успехи по посока на своята съдба. Това слънце, когато реши, не прави нищо наполовина. То живее с принципа или всичко или нищо. С този фокус Мулук може бързо да стигне до върха. Мулук има силен независим разум и е много способен и склонен да решава проблемите самостоятелно и докрай. 

Външно Mулук може да изглежда обикновен, инстинктивен, земен и доминиращ. Тези черти това слънце проявява навън, в общуването си като прави опит да се прикрие. На вътрешно ниво силните емоции могат да се проявят в натрапчиво и пристрастяващо поведение, включително злоупотреба с власт, сексуална мания, пиене или наркотици. Дълбоките чувства могат да доведат това слънце до положителен поток, тъй като тези чувствителни способности могат да принудят Мулук да поеме дълбоки ангажименти за изпълнение на съдбата си. 

Мулук е много добър в осъзнаването и винаги е готов да промени курса поради възможни непредвидени ситуации. Това слънце е подготвено и винаги е готово за неочакваното. Мулук винаги е за подготвеността. Някои хора родени под слънчевия знак Мулук се оказват заинтересовани от предсказаните промени за нашата Земя и се подготвят за всяка ситуация, която виждат, че може да възникне поради тези промени. 

Развитието на Мулук в напреднала възраст до голяма степен зависи от детството им. Устойчивото детство може да доведе до много мощен и успешен живот като възрастен човек. Хората с по-малко щастливи ситуации в детската си възраст може да имат проблеми да се придържат към проектите си, след като са ги започнали, или може да се окажат в затруднено положение с дългосрочни взаимоотношения. При отрицателните ролеви модели като дете, това слънце става свръхактивно, осъждащо и придирчиво. Много от тези слънца са доминирани от майките си, които оставят най-големия отпечатък върху тях. Когато имат добри ролеви модели, лидерството и отговорността не са проблем, а подарък за слънцата Мулук. Те се отнасят сериозно към отговорностите си, но могат да имат проблеми с това, че очакват твърде много от себе си и лесно се пренебрегват. Мулук може да изпитва затруднения в поемането на отговорност за това, което вече е създадено. Това слънце може да надмине себе си и да поеме твърде много. 

Мулук е много критичен към себе си, но понякога може да изказва своето недоволство и да се оплаква. Като имат отношение към работата си на принципа „всичко или нищо", тези слънца могат да се чувстват неудовлетворени от собствените си постижения и тези на другите хора, които се опитват да реализират избраното начинание. Това помага на Мулук да проектира собствената си светлина към света. Това може да се дължи на изключителна срамежливост, която не позволява на Мулук да изрази чувствителната си природа. Мулук може да бъде разочарован от всяко раздразнение поради своята свръхчувствителност и счита себе си за обикновено нещастно слънце. 

Много често Мулук може да бъде забелязан сред социума, като същевременно в личния си живот е самотен. Тези слънца могат да отделят много време за самостоятелна работа и учение, но все пак могат да се занимават и с обществено призвание. Видовете слънца, родени под знака Мулук често са лидери с мащабно разширена визия и могат да породят намерения, които да отнемат години, за да се проявят. 

Мулук е искрен, но другите хора трудно му се доверяват. Това слънце проектира скритите опасности и не знае за тази проекция. То може да символизира водата, която на пръв поглед е спокойна на повърхността си, но крие опасността си в дълбините. Мулук има скрити мотиви и неговото обкръжение може да си помисли, че се прави опит да бъде уловено в капан. Силно проектираните влияния на Мулук създават властната му природа. 

Слънцата, които са родени в Мулук сами откриват възможностите за упражняване на личната си сила. Те поемат върху себе си рисковете на тези, които могат да действат самостоятелно. Понякога това слънце не е особено рационално и обича да участва в спорове. То може да бъде както практично, така и материалистично. Мулук е умно и силно слънце, което обича да пътешества и да показва силни далновидни индивидуалистични идеали. Тези слънца могат да привлекат лоялни приятели, да се справят добре в едно стабилно домашно битие и да преуспеят със стабилните си родители. 

Много от родените под слънцето Мулук имат ментални способности и/или имат интереси в паранормалните и необичайни феномени. Това идва от техните много силни емоции и реакции към тях. Част от хората с това слънце правят кариера в областите на менталните и паранормални феномени. Mулук може да проявява мощна връзка между съзнателното и несъзнателното и от тази комбинация може да се получи изключително творчески и артистичен човек. Това са онези слънца Мулук, които могат да творят с блясъка и вибрациите на своите души. Те не биха били само повърхностни илюстратори или имитатори. Това са художниците, които раздвижват душите на онези, които се ангажират с техните творения. Мулук са мечтатели, а много от тях са склонни към фантазия и са готови да се изгубят за малко  от реалността. Те имат мощно въображение и лесно могат да попаднат в света на сънищата. 

Мулук е естествен изпълнител, който може да изрази дълбочината на човешката емоция пред своята публика. Те могат да се представят  много мощно и да бъдат харизматични, ако добрата съдба отваря вратата към света на изобразителните изкуства, тогава Mулук може да бъде доста успешен. Ако е в сила обратното, то това слънце може да попадне в нереалистичен или дори опасен начин на живот. Една от основните слабости на Мулук е необходимостта от позитивно признание, произтичаща от дълбоко наследен комплекс за малоценност, най-вероятно предизвикан от доминиращата майка. 

Мулук е претоварен от собствените си чувства и емоциите на другите хора. Предизвикателството пред слънцето Мулук е свързано с изясняване и припомняне на връзката, която винаги е имало с източника. Мулук никога не се чувства у дома си, но въпреки това може да излъчва блестящи светлини, които се появяват с присъствието на източника. Всичко зависи от Мулук и от неговата перспектива. Не забравяйте, че естествените таланти на чувствителността идват само при тези, които са готови за тях. Използвйте подаръците, които идват с влиянието на това сакрално слънце. Мулук винаги е съдържал всички необходими ключове, за да се възстанови отново връзката с източника. Ще намерите помощ, когато си спомните за ключовете, заключени в детството ви, и започнете да чувате гласа на по-висшето си аз. Бъдете винаги готови за приемане на знаци и символи, които могат отново да ви припомнят всичко. След като пречистите каналите си, можете да станете канал за предаване между световете и измеренията. 

Чувствате ли се отделени от източника и от собственото си висше Аз? Мулук ви моли да се доверите отново на инстинктите си и на вътрешния си глас. Може би сте плували в мъгливата лагуна на забравата. Силните ви чувства са вашият изход от мъглата. Обърнете внимание на всичко: на миризмите, вкусовете, мечтите, цветовете и звуците, които задействат силните чувства вътре във вас. Научете се как да четете знаците, това ще ви помогне да вземате решения във вашия ежедневен живот. Тези малки пъзели се превръщат в една по-голяма картина, която може да ви покаже пътя към по-ясно балансирания начин на живот и реализацията на вашата слънчева съдба. Станете интерпретатор и събудете своето разбиране за космическото си Аз. Време е да излекувате раните си и да станете светлината и песента, които сте самите вие. Когато живеете със слънчевата си съдба, ще намерите много хора, които ще ви подкрепят в това пътешествие.

Прочетете допълнително за слънчевият печат
09 Червена Луна - МУЛУК (MULUC) - 109 Червена Луна - МУЛУК (MULUC) - 2

МНЕНИЯ

В момента няма налични мнения.

За да оставите Вашето мнение е нужно да сте регистриран потребител.
Можете да се регистрирате през формата за регистрация, ако вече сте го направили просто влезте в профила си.