Публикации / Единици на времето / Сакрални слънца

11 Синя Маймуна – ЧУЕН (CHUEN)

Размер на шрифта: a a a

11 Синя Маймуна - ЧУЕН (CHUEN)
(кин 11, 31, 51, 71, 91, 111, 131, 151, 171, 191, 211, 231 и 251) 

Играе и подчертава силата на магията

Слънчева Позиция: 11-та от 20-те Слънца/Слънчеви Печати
Посока: Запад „Chikin“
Чакра: Гърло
Планета: Слънчево-Пророческа Венера
Реалност: Eмоционално/Медиумна
Cъзнание: Глобално
Функции: Променя, Преобразува, Формулира,  Предава (препраща)
Честоти (действие, сила, свойство): Игрa, Mагия, Илюзия
Личност: Aртист, Способeн (Умeн), Любознателeн
Цвят: Син „Ek“
Eлементи: Привечер, Есен, Земя 

Слънца-Сътрудници (Водачи), Хора или Дни са: Западните Слънца (син цвят): AKБAЛ (Нощ) ; MAНИК (Ръка) ; ЧУЕН (Mаймуна) ; MEН (Орел) ; КАУАК (Буря) 

Съвместими Слънца (Аналози), Хора или Дни са: Южните Слънца (жълт цвят): KAН (Семе) ; ЛАМАТ (Звезда) ; EБ (Човек) ; КИБ (Воин) ; AХАУ (Слънце) 

Предизвикателни Слънца (Антиподи), Хора или Дни са: Източните Слънца (червен цвят): ИМИШ (Дракон) ; ЧИКЧАН (Змия) ; MУЛУК (Луна) ; БЕН (Звездоходец/Небесен Странник) ; КАБАН (Земя) 

Невидими Слънца (Тайни, Окултни Учители), Хора или Дни са: Северните Слънца (бял цвят): ИК (Вятър) ; КИМИ (Съединител на Световете) ; OК (Куче) ; ИШ (Вълшебник) ; ЕЦНАБ (Огледало) 

ПАРАДОКС: Илюзията за собствения живот срещу реалността на самия живот
ПРОБЛЕМ (ВЪПРОС): Неспособност за придържане към проект или намерение до цялостното му приключване
ОТГОВОР: Има много творчески обекти и активен обществен живот

САКРАЛНОТО СЛЪНЦЕ ЧУЕН 

В историята на Маите има една древна история за петте свята. Първите четири свята са вече изминали. През своето съществуване човечеството се отдалечава от духовните аспекти на живота и следователно се унищожава. Сега (има се предвид края на 20 век) живеем в петата епоха, която завършва в едно неясно време и също заплашва с унищожение. Според митологията на маите, когато паметниците и институциите на времето са били създадени за материалистически настроените и центрирани в егото човешки същества, те са били превърнати в маймуни и са оставени да живеят своя живот изоставени сред руините на собствените си паметници. Чуен е предупреждението за човечеството да не забравя да живее с почит и уважение към духа и да се предпази от превръщането на илюзиите в идоли на човешката личност. Чуен е напомняне на човечеството да върви правилно по Майката Земя. Това е урокът на Чуен. 

Чуен е за илюзията. Става въпрос за загуба на погледа на духа при ходене по земния път. Това слънце е предизвикано да премахне фасадите и фалшивите фронтове в живота. Това е предизвикателството, за да се превърне в истинско, автентично човешко същество. Проблемът тук е, че Чуен е толкова зает да играе различни роли, че някъде по пътя е изгубил от погледа си истинската същност и намерението на своя дух. Чуен не може да се види лесно отстрани поради натрапчивите идеи и навици в ролевите игри. Това слънце имитира това, което вижда и става двустранно огледало, което никога не може да се види, а само вижда отражението на външния свят. Проблемът е, че Чуен може да изгуби себе си. В илюзорната игра на Чуен, това слънце може лесно да се повлияе от външни въздействия, които още повече нарушават връзката между тялото и духа. Новороденото слънце Чуен може да се бори с отпечатъка от превъплатените души. Чуен е за илюзията срещу реалността. 

Чуен е ловкият шегаджия и голям любител на игрите и драмите. Той често изпада в интересни и драматични ситуации, за да се забавлява. Това слънце обича музиката, танците и игрите. То желае различни форми на удоволствие, забавления и развлечения. Някои слънца Чуен изкарват прехраната си чрез очарователната си, разумна природа. Негативната форма на Чуен може да се прояви като вложения в хазарта, пиенето и безотговорните сексуални действия, като понякога е различен от другите хора или се проявява като саморазрушаващ се. 

Предизвикателството пред Чуен е да балансира желанията и честите маниакални идеи за забавление, игри и въображение с работа, отговорности и реалност. Това слънце често позволява на житейските задължения и ангажименти да останат без надзор, което води до влошаване на социалните и икономически основи, като по този начин живее живот по подразбиране. Някои слънца Чуен имат общ страх от бъдещето и парите, като по този начин са възприпятствани да се движат напред в живота. Това също така увеличава склонността на Чуен към мързел, а това може да попречи на Чуен да проявява намерения. 

Чувството за хумор на Чуен е световен подарък, със смях и хумористични лудории, които могат да помогнат на другите да превъзмогнат собствените си драми. Затова Чуен създава смешни, а понякога и нелепи и дори истерични ситуации. Чуен знае как да освети мрачната страна на живота, защото самият живот е игра и всеки опит е част от илюзията. Чуен е за разрушаване на старите структурите на обществото и за поставянето им в хумористични и лесно приемливи перспективи за тези, които не могат да се справят със суровата реалност на ситуациите. 

Основна важност за Чуен има създаването и развитието на личността. Това слънце е известно с това, че използва хумора, за да избегне или да отрече чувствата, болките и раните. Това би могло да бъде проблем за Чуен, ако продължава да отрича самоволюцията, като избягва вътрешните конфликти. Слънцето Чуен е преживяло болка в детството си и изминалите животи и има някои рани, които трябва да лекува. Време е Чуен да влезе навътре в себе си и да почувства болката от тези проблеми. 

Социалният външен вид и личността изглежда са обект на манията на Чуен. Има значителни таланти за представления и изкуства. Чуен е многофункционален, може да играе всяка желана роля и може да превключи от едно изкуство към друго с малко усилия. Жените Чуен могат да бъдат добри вокалисти. Чуен също може да бъде занаятчия или добър художник. Всяка кариера, в която личното представяне е съществена част, привлича Чуен, от сценичното и художественото изкуство, до сключването на сделка. Тези Чуен, които са родени с това слънце, ако не практикуват изпълнителските изкуства ще намерят други начини да привлекат внимание, често пъти по социално неприемливи начини. В тези случаи Чуен създава драми и ситуации, увеличаващи събитията отвъд границите на разума и реалността. Животът на тези слънца може да бъде като сапунена опера в делничните дни. Имат и тенденции да клюкарстват. В тези отрицателни аспекти това слънце, с уменията си на различини изпълнения може да отведе последователите си по пътя на самоунищожение и да навреди на финансовото, емоционалното и духовното им бъдеще. 

Чуен научава много рано в живота си как да привлече вниманието. Тъй като вниманието от страна на другите е необходимост, тези слънца са привлечени  от други хора, заемащи ръководни позиции. Чуен има много приятели и е открит сред крале и благородници от миналото и свързани с тях социални среди в днешно време. Това слънце не е последовател по природа; изборът за него е да бъде независим или лидер. Лидерите получават повече внимание, така че това слънце най-често ще избере лидерството пред независимостта, ако съществува такава възможност. 

Комуникативната природа на Чуен и интензивното любопитство интересуват повече от всичко, което преминава пред това слънце. Чуен ще се отклони от пътя си, за да научи как нещо работи. Той е умен, способен да се адаптира, бързо се учи и е способен да работи с подробностите, но също така може да се възползва от неопределеностите. Те са изключителни учители или отлични  ученици. 

Cлънцата Чуен са склонни постоянно да се саморекламират. Това често се разглежда като пленително или дори ефектно, въпреки че голяма част от слънцата Чуен го правят несъзнателно или скрито. Те имат силни лични желания, които ги карат да постигнат своите цели качествено, което им помага много, когато става дума за лидерски позиции. Това слънце може лесно да се изяви в политическата област, но слабостта тук е загрижеността за това, което другите мислят за тях. Несигурността може да доведе до проблеми, когато Чуен се намира в лидерска позиция, защото винаги има някаква негативна обратна връзка в обществения живот. Може да се окаже, че Чуен има впечатляващо его и е малко несигурен, като се възползва от постоянното уверение и признание от страна на обществеността. Понякога, когато се опитва да балансира само-създаденото его с вътрешна работа, Чуен може да бъде малко арогантен, безкомпромисен или доминиращ. 

Чуен е емоционално дистанциран и резервиран в близките си взаимоотношения, тъй като от взаимодействието и емоциите в тези комуникации слънцата Чуен се оказват по-дълбоко в реалността, отколкото да се чувстват комфортно. Това слънце може да не се страхува да загуби своя център за другите, тъй като тези слънца лесно могат да бъдат повлияни от други Личност, затова Чуен се стреми да е по - далече от тях. Когато участва в лична връзка, на Чуен му е трудно да  избегне истината и да подържа нейната  илюзия. Това слънце може да бъде неспокойно в традиционните моногамни връзки. Това емоционално дистанциране допълнително се прибавя към мистериозната фасада и вече драматичната природа на това слънце. Това е още един начин за привличане на внимание. 

Чуен е балансът между сериозната духовна пътека и естествения дар на илюзията и хумора. Чуен, освободи илюзиите си и позволи на истинското ти Аз да се прояви. Ти си фокусникът, който отведе другите хора до илюзията. Това преобърна живота ти с главата надолу. Сега слънцето Чуен трябва да използва силата си, за да се пробуди отново! Виж какво ще стане, когато си позволиш да бъдеш спонтанен. Вярвай в моментното вълшебство. Просвещението не означава, че трябва да бъде трудно. Може да бъде лесно за Чуен да научи как да преживява духовната страна на живота чрез хумора, вместо да се опитва да разбира нещата. 

Освободете се от вашите притеснения относно това, което хората мислят за вас. Откажете се от очакванията на вашите родители и обществото. Не позволявайте на старите проекции да ви приминяват повече болка. Това не са вашите мечти или творения. Нормално е да бъдете само вие! Започнете пътешествието, за да преживеете мечтите си и да изпеете уникалната си мелодия в песен за Земната Градина. 

Не пренебрегвайте факта, че като сте комичен, вие отричате и пренебрегвате вътрешната си болка. Как сте използвали своя хумор?: да прикривате, да съдите, да отричате или да дразните? Използвате ли хумора, за да проектирате проблема на някой друг? Говорете направо и бъдете автентични, споделяйте истината си! Изразете тези дълбоки скрити чувства и бъдете готови да бъдете верни на себе си. Ако се намирате в трудна ситуация, говорете повече за събитието, за да разкриете илюзията. Разпространете го до такава степен, че да е смешно и истерично. Когато нещата станат твърде сложни, опростете ги. Нека всички около вас се радват и се смеят. Това е вашият подарък за всички хора. Той е толкова ценен в тези времена на голямо предизвикателство за човечеството. Когато приемете предизвикателството на Чуен, бъдете готови за магически резултати. Помнете, хуморът и смехът са мощни лечители. 

Прочетете допълнително за слънчевият печат
11 Синя Маймуна – ЧУЕН (CHUEN) - 111 Синя Маймуна – ЧУЕН (CHUEN) - 2

МНЕНИЯ

В момента няма налични мнения.

За да оставите Вашето мнение е нужно да сте регистриран потребител.
Можете да се регистрирате през формата за регистрация, ако вече сте го направили просто влезте в профила си.