Публикации / Единици на времето / Сакрални слънца

12 Жълт Човек – ЕБ (EB)

Размер на шрифта: a a a

12 Жълт Човек - ЕБ (EB)
(кин 12, 32, 52, 72, 92, 112, 132, 152, 172, 192, 212, 232 и 252) 

Повлиява и подчертава силата на свободната воля

Слънчева Позиция: 12-ти от 20-те Слънца/Слънчеви Печати
Посока: Юг „Nohol“
Чакра: Сърце
Планета: Слънчево-Пророческа Земя
Реалност: Емоционално/Медиумна
Cъзнание: Глобално
Функции: Съзрява, Преобразува, Формулира, Трансформира (Конвертира)
Честоти (действие, сила, свойство): Свободна Воля, Влияние, Мъдрост
Личност: Релаксиращ, Учтив (Любезен), Грижовен (Внимателен)
Цвят: Жълто „Kan“
Eлементи: Обед, Лято, Огън 

Слънца-Сътрудници (Водачи), Хора или Дни са: Южните Слънца (жълт цвят): KAН (Семе) ; ЛАМАТ (Звезда) ; EБ (Човек) ; КИБ (Воин) ; AХАУ (Слънце) 

Съвместими Слънца (Аналози), Хора или Дни са: Западните Слънца (син цвят): AKБAЛ (Нощ) ; MAНИК (Ръка) ; ЧУЕН (Mаймуна) ; MEН (Орел) ; КАУАК (Буря) 

Предизвикателни Слънца (Антиподи), Хора или Дни са: Северните Слънца (бял цвят): ИК (Вятър) ; КИМИ (Съединител на Световете) ; OК (Куче) ; ИШ (Вълшебник) ; ЕЦНАБ (Огледало) 

Невидими Слънца (Тайни, Окултни Учители), Хора или Дни са: Източните Слънца (червен цвят): ИМИШ (Дракон) ; ЧИКЧАН (Змия) ; MУЛУК (Луна) ; БЕН (Звездоходец/Небесен Странник) ; КАБАН (Земя) 

ПАРАДОКС: Яростта на вътрешното Аз  срещу Спокойния външен Аз. Собственото влияние срещу Саможертвата
ПРОБЛЕМ (ВЪПРОС): Вътрешният гняв е Самоотравяне
ОТГОВОР: Научете се да изразявате чувствата си и да поощрявате пречистващи и оздравителни действия 

САКРАЛНОТО СЛЪНЦЕ EБ 

В Маянската традиция слънцето Eб символизира прераждането. Това са тревите в полето, които изглеждат мъртви и суха, но през пролетта оживяват отново, покривайки Земята с млади зелени треви. В традицията на Маите Eб, с неговата скрита символика, се описва като състояние на мъгла или объркване. Може би тази мъгла е свързана с употребата на упойващи вещества или с мисълта, че Еб, със своите неприятни изпитания и болести, може наглед да изглежда мъртъв, само за да може да дойде отново за нов живот. Eб е като тревата на Земята, прикриваща това, което е под нея. Това състояние може да е невинно или наивно, но също така може да е фасада, която скрива  дълбоките спотаени дейности. 

Под влиянието на Еб се намира животът, който непрекъснато се укрепва от много изпитания и предизвикателства. Eб използва тези предизвикателства, за да преживее и развие естествената си сила и издръжливост. Това слънце има естествен дар за използване на лечебните билки за медицински цели. Сянката на този лечебен дар е злоупотреба с наркотиците и това може да представлява опасност за хората, родени под влияние на Еб. В друг контекст Еб може да бъде лечител в духовен смисъл, използвайки това, което е било научено и преживяно по време на тези изпитания, за да помогне на другите. 

Това слънце може да е предразположено към хронични здравословни проблеми. Той преживява повтарящи се болестни цикли, които не водят до смърт. Като се има предвид, че слънцето Еб се свързва с лекарства, изцеление и растителното царство, изглежда, че този присъщ дар търси възможността да се лекува сам и да помага на другите хора да се излекуват. По този начин това слънце може да привлича многократни болести, които го приближават до смъртта само за да възвърне отново здравето си. Символично Еб може да изпита духовна смърт, за да изчисти минала карма, като освободи място за нови видения. Слънцето Eб също е описано като откриването на това, което сте търсили, само да го изгубите отново. 

Обикновено Eб е спокойно слънце. Също така е много любезно и добро, хората обичат да бъдат около него. Eб е галантен, популярен и много практичен. Тези слънца са щедри, даряват и обикновено не очакват нищо в замяна. Eб излъчва чудесна, мека, любяща светлина навън, но може да бъде ядосан и силно емоционално насочен навътре в себе си. Еб обикновено не показва гняв и често пъти потиска чувството на неприязън и гняв. Тези репресивни болни чувства се натрупват в тялото и в крайна сметка се стига до болестно състояние. Eб е много чувствително слънце и може лесно да бъде наранено на дълбоко емоционално ниво. То е емоционално крехко, лесно се наранява от отхвърляне и критика. Еб не разкрива пред другите, че нещо го е разстроило, прикривайки чувствата си дълбоко вътре в себе си, но по-късно може и да покаже своите тревоги. 

Това което касае Слънцето Еб е усъвършенстването на емоционалното тяло. Тъй като това усложнява възмущението и гнева, едно голямо предизвикателство за тези слънца е да се освободят от емоциите, преди те да прелеят. Когато лечението се пренебрегва, тези емоции, подсилени от отрицанието, могат да отровят Еб, както и другите хора. Някои слънца, родени под влиянието на Еб също потискат силните си желания за сила и сексуалност. Еб символизира конфликта между разяреното вътрешно Аз и мирното външно Аз. Дълбокото желание за балансиране на тези конфликти идва от силното желание за мир. Би било добре за Еб да намери конструктивни начини да освободи суровата, необуздана ярост и раздразнение. Не съдете в гнева си. Позволете си да го почувствате. Това не ви прави по-малък човек, който да усеща гнева ви. Вашата съдба в този живот е свързана с много преработване... 

Връзките са изключително важни за Еб, особено романтичните взаимоотношения. Те изискват социален живот и близки отношения с приятели и връстници. Eб проявява много приятно и истинско излъчване, наслаждава се на удоволствието от мирни събирания и се отнася с другите по спокоен и мирен начин. Това слънце се чувства добре в позната група от приятели, които могат да осигурят добър разговор и подкрепа. Въпросът тук е в необходимостта на  Еб от приятелството и потвърждаването му отвън. Тези слънца обикновено се жертват, за да угодят и да запазят мира в отношенията, но и могат да се противопоставят на това по-късно. 

Eб има добро чувство за хумор и може да бъде доста креативно. Общественият успех е обичайно явление, затова Еб е много популярно слънце. Това слънце може да бъде интуитивно или екстрасензорно. Има слънца, които са много наясно със съществуващите емоционални и ментални енергии. Тази чувствителност, това осъзнаване е в основата на учтивостта и личното усъвършенстване на Еб. Тези слънца, занимаващи се в областта на развлеченията, обикновено са доста успешни. Това слънце знае какво иска публиката. Чрез изтънчената си чувствителност Еб по интуиция разбира какво искат хората и се старае да задоволи техните потребности, вместо да казва нещо, което не е еднозначно определено. Еб ще се придържа към стари идеали и тествани, проверени програми, за да запази мира и да предизвика положителни реакции. Това интуитивно усещане за това, което ще бъде получено от масовото съзнание, може да им помогне в кариери като реклама, популяризиране или ораторство, тези слънца са и добри учители. Те са непреднамерени, милостиви (благи) лидери. 

Това слънце има силни амбиции и ще работи много усилено, за да постигне целите си. Те знаят как да балансират тежката работа с грижа за себе си и способността им да бъдат достатъчно настойчиви ги води до успеха. Ако Еб има конкуренция, той ще се състезава по мирен начин, предпочитайки по-скоро вежливото отношение, отколкото конфликт, избягвайки пряка конфронтация, за да поддържа мира и хармонията почти на всяка цена. Понякога Еб ще посвети живота си на определена цел или задача и ще бъде много сериозен и ангажиран. Понякога Eб може да попадне в коловоз, като прави едно и също нещо отново и отново, като намира сигурност в постоянното темпо на дейност. Тези слънца работят добре сами, тъй като са склонни да бъдат хванати в парадоксалния си собствен интерес срещу саможертвата. Eб винаги е бдителен за своята житейска ситуация, както и за нуждите на другите, пробуден и съзнателен. 

Eб е практичен при решаване на проблемите, справя се добре с проектирането и може да управлява подробностите за тази кариера. Някои Еб, родени с това слънце имат засилени изследователски черти и са привлечени от разкриване, търсене или откриване на скрити неща. Тъй като това слънце е тревата, която покрива или скрива ресурсите на Земята, също е добре да извлечем идеи от много мисловни области, които отдавна са били погребани. Това може да варира от разкриване и изясняване на заплетени истории до разкриване на изгубени духовни истини, за да ги вдъхновим отново в този живот. 

Слънцето Eб, с неговата регенерираща основна енергия е екологът, често рециклиращ и повторно използващ ресурсите на Земята. Това грижливо използване на Земните ресурси привлича слънцето Еб към тази символика, свързана с грижата за ресурсите на Майката Земя. 

В бизнеса и личния си живот Еб има навика да пренебрегва прекрасните подаръци, които му дарява Вселената. На него му трябва време, за да пречисти разума си и да потърси позитивните моменти във всяко едно отношение. Дори ако Еб има трудности с житейския си опит, трябва да отдели време, за да „ усети мириса на розите" и да се отвори, за да получи елегантната щедрост на Вселената. 

За тези слънца, родени с влиянието на Еб, ще е добре ако отделят време, за да изчистят вътрешната си неподреденост, която вече не им служи. Еб трябва да попита: „Виждам ли, че чашата е пълна или е наполовина празна? Чувствам ли липса на любов и подкрепа? Смятам ли, че не мога да използвам пълния си потенциал?” Тези отрицателни перспективи, самоналожените ограничения и проблемите със самоусъвършенстване се появяват от вашето минало, за да бъдат най-после излекувани. Това е вашето предизвикателство, да излекувате скрития си гняв, отхвърлянето и последващото го негодувание, които носите в себе си. Време е да се погрижете за себе си, да се обичате и да започнете да се стремите към космическата подкрепа. Прекарвайте на слънце всеки ден и използвайте лечебните му сили.  Подарете сърцето, разочарованията и гнева си на слънцето и му позволете да ви помогне в лечебния процес. 

Открийте какво Ви прави щастливи. Нормално е да си подарите щастие. Радвайте се и се избавете от стария навик да се само-създавате, само за да се разрушите отново. Не забравяйте, че сте човек в несъвършен свят. Вътрешното ви объркване и безпокойство идват от вашия опит да разберете всичко това с интелекта си. Вашето изцеление не може да се направи с разума. Освободете съзнателния си ум и си позволете отново да ЧУВСТВАТЕ нещата. Работете върху преустройството си, за да позволите на емоциите да се изразяват във всеки един момент, така че да не създавате песимистично отрицание на отрицателните чувства. Оставете се да бъдете човек! Време е да отхвърлите предизвикателствата пред себе си, да се изправите пред миналото и да излекувате древните рани, които носите от други животи. Време е да заживеете в настоящето и това може да стане само когато освободите гнева и негодуванието си от миналото. Време е да бъдете на чисто, за да се насладите на красотата, изобилието и изпълнението на вашата Слънчева Съдба. Вие сте смели души с великата мисия да се излекувате и в крайна сметка да изпълнявате ролята си за изцеление на Земята. Почистете миналото, освободете място за блестящата светлина на новата визия. 

Прочетете допълнително за слънчевият печат
12 Жълт Човек – ЕБ (EB) - 112 Жълт Човек – ЕБ (EB) - 2

МНЕНИЯ

В момента няма налични мнения.

За да оставите Вашето мнение е нужно да сте регистриран потребител.
Можете да се регистрирате през формата за регистрация, ако вече сте го направили просто влезте в профила си.