Публикации / Единици на времето / Сакрални слънца

13 Червен Звездоходец – БЕН (BEN)

Размер на шрифта: a a a

13 Червен Звездоходец - БЕН (BEN)
(кин 13, 33, 53, 73, 93, 113, 133, 153, 173, 193, 213, 233 и 253) 

Проучва и подчертава силата на космосът

Слънчева Позиция: 13-та от 20-те Слънца/Слънчеви Печати
Посока: Изток „Likin“
Чакра: Слънчев Сплит
Планета: Слънчево-Пророчески Марс
Реалност: Емоционално/Медиумна
Съзнание: Глобално
Функция: Иницииране (Посвещаване), Изход, Ясно Изразяване (Бързина), Получава (Възприема)
Честоти (действие, сила, свойство): Изследване, Пространство, Пробуденост
Личност: Пътешественик, Добре Осведомен, Почтен
Цвят: Червен „Chau“
Eлементи: Зора (Разсъмване), Пролет, Вода 

Слънца-Сътрудници (Водачи), Хора или Дни са: Източните Слънца (червен цвят): ИМИШ (Дракон) ; ЧИКЧАН (Змия) ; MУЛУК (Луна) ; БЕН (Звездоходец/Небесен Странник) ; КАБАН (Земя) 

Съвместими Слънца (Аналози), Хора или Дни са: Северните Слънца (бял цвят): ИК (Вятър) ; КИМИ (Съединител на Световете) ; OК (Куче) ; ИШ (Вълшебник) ; ЕЦНАБ (Огледало) 

Предизвикателни Слънца (Антиподи), Хора или Дни са: Западните Слънца (син цвят): AKБAЛ (Нощ) ; MAНИК (Ръка) ; ЧУЕН (Mаймуна) ; MEН (Орел) ; КАУАК (Буря) 

Невидими Слънца (Тайни, Окултни Учители), Хора или Дни са: Южните Слънца (жълт цвят): KAН (Семе) ; ЛАМАТ (Звезда) ; EБ (Човек) ; КИБ (Воин) ; AХАУ (Слънце) 

ПАРАДОКС: Самоувереност срещу страх от придвижване напред
ПРОБЛЕМ/ВЪПРОС: Упорити и непреклонни нагласи
ОТГОВОР: Развивайте познанията си за човешката природа и усъвършенствайте добрите социални умения

САКРАЛНОТО СЛЪНЦЕ БЕН 

Бен е ярък, блестящ светлинен стълб, който свързва Земята с Космоса - канал, пълен със светлина, който излъчва истинска цялостност и автентична визия за околния свят. Бен се намира в предните редици на съзнателната мисъл и изпреварва времето си, извън утвърдените и приети идеали на обществото. Той е опитен пътешественик към новите и по-светли хоризонти. Когато се сетим за Бен, виждаме хълмовете на югозападната част на САЩ, изпълнени с горещи безплодни червени скални шипове (израстъци), достигащи до небето. Тези безмълвни, масивни каменни колони (стълбове), които са застинали в привидно безкрания пейзаж символично илюстрират концепцията за Бен в своята цялост. 

В тези огромни югозападни пейзажи присъства енергията на безплодна хладина или може би силно и сурово усещане за студ. За разлика от тази картина винаги можете да видите необятното Творение и наистина да почувствате яснотата на обширния Космос. В традицията на Маите Бен е описан като състояние на студенина. От тези перспективи Бен прилича на слънце, което свети, но не дава живот или подкрепа. В историческите източници на Маите се посочва, че Toпилцин-Кетцалкоатъл, пернатата змия е роден на „One Ben". В рязък контраст с този красив образ е бил и денят „One Ben", когато Кортес е пристигнал в Мексико. Тези на пръв поглед противоположни събития ни показват отново, че слънцето Бен е канал или мост на светлината между полярностите, между светлината и тъмнината. 

Бен е прекрасен пример за увереност и лична неприкосновеност. Това слънце ще бъде в опозиция. Той има дълбоки морални и етични принципи, които управляват поведението му в живота и към човечеството. Това слънце е надеждно и постоянно, дълбоко мислещо и живее със строги морални и етични норми, чиито кодове привличат някои религиозни или философски изследвания, докато други от това слънце просто са заинтересовани от справедливостта. 

Бен запазва спокойствие, когато се сблъсква с предизвикателни ситуации и рядко проявява емоции, когато е в стресово състояние. Казват, че Бен е безсърдечно или студено слънце. Бен преуспява добре в живота и най-вече в социалните среди, често заема важни официални длъжности в социалния/обществения живот. Бен привлича към себе си награди и почетни длъжностни звания, като изпълнява жизненоважни дейности в тези позиции. Бен управлява сам своите таланти и дейности и прави всичко, което замисля много успешно. Той е способен на интензивна упорита работа и е изключително дисциплиниран, когато е необходимо. Това е упорито движещо се и амбициозно слънце, способно на феноменална издръжливост. 

Бен може да бъде привърженик на крайни мерки и в никакъв случай не може да се счита за умерен. Този екстремизъм може да доведе до големи постижения за някои, родени под влиянието на това слънце, но и може да бъде проблем за другите. Бен обича да си почива и да се наслаждава на живота си, но когато не е в баланс, може да изпадне в състояние на мързел и лакомия, може да се пристрасти към безделието. Това слънце е човек с висока мощност, което може да изгори, когато е небалансирано. Щом веднъж се интересува от нещо, Бен няма да се спре, докато не научи всичко за предложението или не изпълни това, което си е поставил като задача. Други, които съзерцават това слънце, могат да видят това като склонност към излишък и натрапчиви идеи. Повечето слънца Бен, обаче са добре балансирани и обикновено се усещат преди манията за неудържимост да ги изтощи (да ги изгори). Друг проблем с Бен е производителността и статуса, тъй като те винаги искат да бъдат съвършени в това, което правят. 

Бен е силно интелектуален и обикновено е с добро образование. Това е многостранно слънце, което може да варира от либерално до консервативно. Някои слънца Бен са свързани с области, касаещи човешката природа, например като психологията. Бен разбира своята саможертва като значимо действие, затова като сфера на труд това слънце обикновено избира общественото служене. Той е интелигентен, знаещ и може да бъде описан като ментален интелектуалец. 

Бен е естествен лидер с развития интелект и силните си лидерски умения, но слънцето Бен може да носи и маска, за да играе определена роля в обществото. Това слънце ще действа в съответствие със ситуациите в живота. Бен понякога скрива намеренията си и както се казва, той разказва „приказки”. Бен проявява вежлива агресивна критика към живота и е склонен да има скрити мотиви в действията си. Ето защо виждаме, че много слънца, родени под знака на Бен са на политическата арена. Той инстинктивно познава характера на другите хора и има естествен талант за дипломация. Слънцата Бен разбират хората, те са добри комуникатори и са в състояние да разберат позициите на другите по важни въпроси. Като учители, те са привлечени от социалните науки, с прагматичния реализъм в своите очаквания от другите. 

Високо уважаван от другите хора, защото има много постижения, Бен е уважаван и от приятели и от връстници. Това Слънце е сексуално привлекателно и има харизма. Когато Бен се довери на своя проницателен разум, той ще стане много успешен, тъй като това слънце е доста популярно, опитно и компетентно във всичко, в което се фокусира. Някои хора, родени с това слънце заслужават слава, докато други най-малкото ще привлекат уважението и признанието на своите връстници. Бен обикновено изпреварва конкурентите си и често оставя значителни следи в избраната от него област. Това идва от целеустремения подход на Бен, а естествената самодисциплина поражда склонност към откривателство, така че дори и опонентите му са принудени да уважат успехите на това слънце.  

Бен излъчва вътрешна увереност, което позволява постигането на неща, с които другите хора не биха се ангажирали. Това слънце често рискува или е новатор, който ще се придържа към принципите дори в условията на силна опозиция. С голяма любов към ученето и дълбока откритост към новите идеи, Бен обикновено внася новости в избраната от него област. Той се отличава с добро образование, но при отсъствието на разширено обучение може да остане мълчалив и осъдителен. Тези слънца,родени с енергията на Бен, които нямат добро образование, обикновено са доста ексцентрични. 

Като кръстоносците, Бен може да прояви и войнствено поведение. Въпреки че не съзнателно търси конфликта, това слънце изглежда преуспява, защото живее за каузата. За Бен животът е нещо, което трябва да бъде постигнато чрез усилие и постоянство. Известно е, че Слънцето Бен е разумно, много интелектуално и е склонно да се замисли, когато се изправи пред спорна ситуация. Предизвикателството за Бен е да се освободи от твърдите нагласи, да развие добри социални умения и да изучи основите на човешката природа. Друг въпрос за Бен е егото, което понякога може да излезе извън контрол. Някои слънца Бен, които са емоционално недисциплинирани, могат да се повлияят от емоциите си, за да постигнат по – високи позиции във властта. 

Освен любовта на Бен към знанието, това слънце обича широко отворените пространства. Слънцата Бен може да бъдат видяни в обширни места, като хълмовете на югозападната част на САЩ, на планинските върхове или като туристи, обикалящи по целия свят. Това слънце обича да пътешества, да участва в туристически походи и излети на открито. Бен не търпи ограничения, но трябва да бъде свободен да прави това, което той пожелае. И все пак някои слънца с влиянието на Бен имат силна потребност от близки лични взаимоотношения и се отнасят търпеливо към тях много търпеливи към тях.Те искат да се придвижват напълно свободно, неспокойни са и жадуват за разнообразие. 

Заради влиянието на основните промени в личния опит за слънцето Бен и възприятията за света са нещо обичайно. Старите ориентири постоянно се променят. Отпуснете се и освободете твърдите си нагласи, за да се появят нови виждания. Имайте смелостта да поемете рисковете и да се отклонявате от нормите. Издигнете се и разширете периметъра си на растеж. Бъдете готови да се впуснете в непознати ситуации и да изследвате разширените перспективи. Не забравяйте, че животът няма никакви гаранции. Не забравяйте, че вашата реалност се основава на вашите фиксирани идеи, концепции и перспективи. Когато тези идеи и концепции започнат да се променят и се развиват, така и Вашата ориентация се променя. Това може отначало да ви разстрои, но тук е важно доверието. Открийте страховете си, преминете покрай тях и продължете да се разширявате и развивате. Така получавате силата и смелостта да се озовете извън нормалните граници на преживяване. Потопете се в космическия поток и позволете на разширението да се случи. Светът във вашите очите е суров, студен и небезопасен. Това мнение е обичайно за тези, които имат разширени честоти, каквито са на слънцето Бен. Не ставайте отшелници от страх. Отхвърлете страховете си, защото вие сте честотата, която закрепва новата визия. 

Запомнете, „Светлинните Стълбове” ви призовават да пробудите спомена за вашата слънчева съдба. Таинственото пътешествие ви очаква. Създайте баланс между вашата обширна визия за бъдещето и реалността на масовото съзнание на този свят. Привлечете слънчевата светлина, разширете визията си още по-далече в бъдещето и започнете да споделяте пълнотата на цялостното си същество. Бъдете космическия светлинен проводник за блестящото СЛЪНЦЕ.

Прочетете допълнително за слънчевият печат
13 Червен Звездоходец – БЕН (BEN) - 113 Червен Звездоходец – БЕН (BEN) - 2

МНЕНИЯ

В момента няма налични мнения.

За да оставите Вашето мнение е нужно да сте регистриран потребител.
Можете да се регистрирате през формата за регистрация, ако вече сте го направили просто влезте в профила си.