Публикации / КОСМОЛОГИЯ / Прехода

Пирамида на равновесието

Размер на шрифта: a a a

Връзките между всички неща са хармонични. Съществува един хармоничен импулс, който е бил задействан от първичния Източник при раждането на Вселената. Той е цикличен по своята природа и неговата основна хармония определя това, че дадени неща ще се движат или определени посоки ще възникнат в определен момент от времето. Това е като основният тон или основната вълна, така да се каже. Имаме една основна или фундаментална вълна, която е била задействана от импулса на сътворението. В рамките на тази основна вълна всяка сфера излъчва свои собствени вълни. По този начин има наслагване на вълни върху вълните на хармонията, благодарение на които едни феномени се раждат, а други загиват.

Фотонният пояс е една от тях. Фотонният пояс възниква от нефизическият хиперкосмос и представлява лента или пояс от светлинни частици с висока интензивност. Поясът позволява по-голямо осъзнаване, осигурява по-голяма духовна възможност. Той е просто врата за възможността която представлява светлина с нарастваща интензивност, от която даден човек може да се възползва или да не се възползва.

Когато интензивността на светлината се увеличи, пред нас възниква възможността да погълнем в себе си тази светлина и да я включи във физическото тяло и в различните му полета. Това може да даде тласък по спиралата на издигането, защото се разполага с повече енергия и с повече осъзнаване. Но ако човек не е решил да се издига нагоре по спиралата и да се занимава с четирите ъгли на своята пирамида, тогава светлината, която влиза в него, може да раздразни емоционалното тяло, карайки по този начин човека да действа по-ирационално и по-емоционално.Всеки човек сам прави своя избор.

Това, което е от съществено значение в настоящия момент, е какъв избор прави всеки човек в четирите ъгли на своята пирамида във връзка със собственото си издигане. Защото процесът на издигане никога не свършва. Целта не е да се издигнеш до определена октава на съзнанието. Целта е да се предедеш на любовта и на най-висшата възможност във всяка ситуация, възникваща в живота на човека. Целта е да изживееш живота си колкото е възможно по-плътно и богато, предавайки се непрекъснато на по-великата сила на любовта и осъзнаването.


Пирамидата на равновесието
Представете си пирамида с квадратна основа и с остър връх който е символ на кулминационната точка на съзнанието, до което можете да се развиете. Върхът се поддържа от четирите точки в основата, всяка от които представлява по един аспект, който е жизненоважен за постигането на едно балансирано по-висше състояние на осъзнаване.

Четирите аспекта на тази стабилност са:

1. Отношението на човека към неговото физическо тяло и към останалите фини тела – важно е да се укрепи връзката между физическото тяло и останалите финни тела, за да може  когато съзнанието започне да се издига нагоре,  физическото тяло да  може да подържа тази енергия.

2. Отношението на човека към себе си и към останалите хора. – да познаваш себе си и да взаимодействаш хармонично с останалите. Начинът по който съзнанието изразява себе си посредством отношенията с другите хора, позволява на човека да притежава мощно огледало, което отразява неговите неанализирани места.

3. Отношението на човека към служенето му на Вселената, света, обществото, което често приема формата на кариера, макар и не винаги и не само – начинът по който прекарвате времето си на Земята, вашата работа в света, служенето ви на другите. Това което давате на света по отношение на своите енергии, на своето внимание, на своята служба. Работата или службата ви е начинът по който изразявате своя истински Аз. Работата, която вършите, за вас е начинът да изразите своята любов, своето осъзнаване, своето съзнание, своето майсторство. По какъв начин действа човек или се съпротивлява на действието в света посредством употребата на енергията, наречена работа или служба.

4. Съзнателното отношение на човека към свещените елементи, образуващи света, в който той живее – земя, огън, вода, въздух (пространство). - Тези свещени елементи представляват велики съзнателни същества. Те са се обединили, за да ви позволят да имате физическа форма. Това е дар, за да можете да живеете в един по-плътен свят, в сравнение с този откъдето идвате. Когато човек стане наясно със светостта на съществата, които позволяват на неговия свят да съществува, той не злоупотребява със света, в който живее. За съжалeние днес хората са откъснати от древното разбиране за светостта на тези елементи, за светостта на Земята. Тялото ни е свещен храм, защото е мястото където четирите съзнания на Земята, огънят, водата и пространството (въздухът) предлагат себе си в служба на нас.

Като живеем добре и действаме, за да създадем най-голямата възможност във всеки ъгъл на своя живот и опит – в своята култура, семейства и общности – ние издигаме нашата цивилизация.

Материал за статията е взет от „Материала Хатор“ на Том Кениън и Вирджиния Есен

МНЕНИЯ

В момента няма налични мнения.

За да оставите Вашето мнение е нужно да сте регистриран потребител.
Можете да се регистрирате през формата за регистрация, ако вече сте го направили просто влезте в профила си.