Елементи

20-те Слънчеви Печата

1 - ДРАКОН - ИМИИШ - DRAGON
Хранене – Раждане – Съществуване

Гърлена чакра
Десен показалец
Изток: Начало/Инициация

Драконът е съществото на първичните елементи. Той ни подканва да се слеем със земните енергии, да се върнем към извора и да си спомним общите ни корени като същества от Земята: Голямата Майка, хранителка, грижеща се за всички ни. Ако влезем в състояние на само-изхранване и на доверие, че всичките ни реални нужди ще бъдат задоволени, Вселената ще ни достави всичката енергия, която ни е нужна за живот. Благодари за основните нужди, които поддържат съществуването ни и ни позволяват да бъдем! Намери мястото вътре в себе си, което е в мир с простотата на съществуването и почитай всеки настъпващ момент. Наслаждавай се на откриването на своя личен процес на творческо раждане, празнувайки всяко творение като вдъхновен израз на живот.

Аз храня раждането на съществото ми с първично доверие

 

2 - ВЯТЪР - ИИК - WIND
Комуникира – Дух – Дихание

Чакра Сърце
Десен среден пръст
Север: Рафиниране

Вятърът е дъхът на живота, единния въздух, който всички ние делим като планетарно семейство, пътуващите течения в атмосферата ни, които носят семена през разстояния, за да могат те да достигнат плодородна земя.Той е невидимата сила, която носи живот и движение. Дъх плюс вибрация е равно на звук. Когато гласът артикулира тази вибрация, се формират думи и се ражда комуникация. По същия начин, вятърът, дали шумолящ в дърветата, виещ нощем или тихо нашепващ, се превръща във вестоносец на Духа. Върни се към собственото си дихаине и погледни какви прозрения те очакват във вътрешната ти неподвижност. Нека с всеки дъх се рафинира връзката ти с Духа. Успокой се, освободи, остави да тече – позволи на вятъра да понесе духът ти високо, докато разперваш криле и политаш.

Дишайки вдъхновение, Аз се движа по спиралата на съ-творението

 

3 - НОЩ - АКБАЛ - NIGHT
Сънува – Изобилие – Интуиция

Чакра Слънчев сплит
Десен безименен пръст
Запад: Трансформация

Нощта е тъмната, защитена утроба вътре в нас, където сънищата и интуицията имат предимство. Това е кладенецът на водещата ни сила, която ни говори чрез чувствата, чрез сетивата ни, а може дори да се появи като фантастични проблясъци. Това е царството на Голямата Мистерия, която информира нашите прозрения и вдъхновеното ни време на сънища. От там, където на въображението юздите са пуснати и на сънищата ни е дадена пълна власт, идва освобождаването на изобилие. Стани пазител на планетарния сън, чиято черга се тъче с надеждите и желанията на всички деца на Земята, минали, настоящи и бъдещи поколения. Сънувай, мечтай и вярвай – довери се на интуицията ти да те води по твоя път.

Аз интуитивно се сънувам в светилището на изобилието

 

4 - СЕМЕ - КАН - SEED
Прицелва – Процъфтяване – Будност

Коренна чакра
Дясно кутре на ръката
Юг: Узряване

Аз съм Кан
Семето носи в своята същност осъзнатост за собствения си потенциал. То търси идеалните условия за растеж, процъфтяване и узряване. Настрой се на вълните на осъзнаването на собствения си потенциал и на всички елементи, които поддържат процеса на растеж и така ще можеш да се прицелиш в онова, което искаш да култивираш в живота си. Посади творческите си проекти в най-плодородната земя, която можеш да намериш. Позволи им да процъфтяват като се грижиш за тях. Почитай свещената градина както себе си. Помни, че семето съдържа холографния модел на цялата реколта. Без значение колко си малък, ти имаш семето, от което да израсте най-висшият ти потенциал. Набележи целите си внимателно, предприемай действия, които  спомагат за растежа и ти също ще процъфтиш.

Моята осъзнатост разцъфва, за да посее творчество

 

5 - ЗМИЯ - ЧИКЧАН - SERPENT
Преживява – Инстинкт – Сила за живот
Теменна чакра
Десен показалец на крака
Изток: Начало/Инициация

Змията се движи вълнообразно, с корем, залепен до земята, по флуидни пътеки към своята цел. Ако се настроим на вълните на инстинктивната ни връзка със Земята, ние събуждаме змията в себе си. Издигайки Кундалини, силата за живота в нас, и пускайки спираловидната енергия да се движи от връзката ни със земята (коренната чакра), нагоре по гръбнака, пробуждаме първичните си инстинки и сетива. С така повишена чувствителност и пробуден инстинктивен импулс, ние се даряваме със силата  да отсяваме и да даваме най-бързите отговори, нужни за оцеляването ни. Именно постоянната циркулация на тази живителна сила ни дава способността да удържим пътя си, въпреки препятствията и предизвикателствата, и да осъществим житейската си мисия.
Нека змията се съживи в танц!
Празнувай живителната сила във всички форми на живот; празнувай духа на сексуалното и свещеното в интимен обмен. Почитай тялото като храм, който духът ти обитава и змията със своята сексуална мощ ще ти достави всичката нужна сила за живот.

Аз оцелявам в инстинкта на страстта

 

6 - СМЪРТ /ВРЪЗКА МЕЖДУ СВЕТОВЕТЕ/ - КИМИ - WORLD-BRIDGER
Балансира – Смърт – Възможност

Гърлена чакра
Десен показалец на крака
Север: Рафиниране

Смърт държи воала между реалностите на живота и смъртта, предоставяйки възможности, които са далеч над настоящото ни съществуване, каквото ни е познато. Сърфирайки между световете - минали, настоящи и бъдещи – можем да зърнем частица от това, което е възможно, когато се направят нужните връзки между отделните платформи на реалност (светове). Когато се отдадем на смъртта на една определена форма на съществувание, на стари концепции и модели, ние даваме път на пре-създаването на самите нас, както и на света, който ни заобикаля, в чисто нова, вдъхновена форма. Има естествен цикъл на смърт и прераждане, който съществува на нашата планета с цел постигане на глобален баланс. Това поддържа съзнанието ни будно и осъзнаващо наличните ресурси, нужни за поддържане на живота. Позволявайки на онова, което вече не ни служи, да си отиде, ние даваме възможност на енергията да се освободи и поднови, и така да допринесе за баланса в живота ни и да предостави нови възможности.

Аз се отдавам на възможността

 

7 - РЪКА - МАНИК - HAND
Знае – Изцелява - Постижение

Чакра Сърце
Десен среден пръст на крака
Запад: Трансформация

Чрез ръцете ние създаваме, те са средството за превръщане на мечтите в реалност. Когато търсим постижение в област, която служи на планетата и на всички живи същества, всяко действие се превръща в акт на изцеление. Този динамичен процес на изцеление е същиснска медитативна трансформация – започва с Аз и се разпростира навън, давайки изцеление на тези около нас и накрая – на цялата планета. Ръката „знае“ посредством чувствителността си към енергията, къде и кога е нужно изцеление в живота. Тя прави това като навигира вниманието ти към онези аспекти от живота, които имат нужда от внимание, грижа, или освобождение, за да действаш в пълната си форма.

Аз знам, че съм тук, за да постигна планетарно изцеление

 

8 - ЗВЕЗДА - ЛАМАТ - STAR
Красота – Изкуство – Елегантност

Чакра Слънчев сплит
Десен безименен пръст на крака
Юг: Узряване

Звезда демонстрира излъчването на красота в цялата си същност. Изкуство, в най-широкия смисъл на думата, означва съзнателно изразяване на циклите и процесите на съзидание – било то дърво, цвете, паяжина, танц, песен. Звездата показва вродения си блясък с елегантност и лекота. Позволи си да грееш, а изкуството ти да бъде автентичен израз на онова, което е в сърцето. Това ще вдъхнови много, които ще бъдат способни да възприемат твоята светлина, дори и през големи разстояния. Помни, че самият ти си произведение на изкуството! Бъди елегантен и изразителен и ще бъдеш способен да танциваш с живота, както Звездата танцува с галактиката.

Аз се пробуждам за красотата, живея в елегантност и ставам изкуство

 

9 - ЛУНА - МУЛУК - MOON
Пречиства – Вселенска Вода – Течение

Коренна чакра
Кутрето на десния крак
Изток: Начало/Инициация

Аз съм Мулук
Луната управлява многото цикли, отливите и течението на вода, плодовитостта и емоцията на нашата планета. Тя регулира и приливите, начинът, по който растенията расат и черпят хранителни вещества, както и женският месечен цикъл. При всички тези цикли има процес на инциация/започване/, пречистване и завършване, който се повтаря отново и отново. Вълните обливат брега, а отливът го оставя чист и искрящ, също както пълнолунието донася прилив на емоция и енергия, така че тя да може да бъде изчистена и освободена. Луната зове да празнуваме всички процеси на Вселенската Вода. Отдай се на течението, позволи на себе си да бъдеш понесен и подкрепян от водите на живота.
Ти ще бъдеш напълнен.
Ти ще бъдеш изпразнен.
Ти ще бъдеш пречистен.

Аз съм пречистващото течение, отново обединен с многоизмеренното ми Аз

 

10 - КУЧЕ - OK - DOG
Обича – Сърце – Лоялност

Теменна чакра
Ляв палец
Север: Рафиниране

Кучето е създание, което обича с отворено сърце. Дай му своята грижа и обич и то ще бъде верен спътник до живот. Кучето обича без ограничения и очаквания. То ни напомня, че любовта започва в нашите собствени сърца със само-любов и само-приемане и след това естествено се разпростира навън, към другите. Когато сме доволни от съществуването си и уверени в себе си, ние ставаме жив пример на въплъщение на безусловна любов. Любов, която обхваща всички живи същества, без дескриминация.
Практикувай състрадание и лоялност към принципите си.
Отвори сърцето си. Прегърни сърцата на всички и всичко. Виж ги като един цялостен организъм, който резонира с кристалната сърцевина на нашата планета.
Там, където твоето Сърце среща моето Сърце, има само едно Сърце.

Едно сърце, любов, лоялност, другари по съдба

 

11 - МАЙМУНА - ЧУЕН - MONKEY
Играя – Магия – Илюзия

Гърлена чакра
Ляв показалец
Запад: Трансформация

Аз съм Чуен
Маймуната обича да играе. Тя е фокусник, илюзионист, жокерът в тестето. Маймуната ни учи да не взимаме живота твърде на сериозно и да намираме хумора във всяка ситуация и космическата шега такава, каквато е. Ако ти се струва, че хуморът е жесток, не се хващай на илюзията. Смехът е изцеляващ. Магията на Маймуната е много повече, отколкото вижда праволинейното съзнание в живота. Нужна е смелост, за да се смееш в лицето на бедата. Но да видиш светлината в ситуацията често носи просветление. Когато забравим да играем в живота, можете да бъдете сигурни, че Маймуната ще ни напомни. Ако правите планове на дни Маймуна, бъдете също така подготвени да се посмеете хубаво, когато се разпаднат. Намери Маймуната в себе си, която те гъделичка и ти напомня колко забавен може да бъде животът!.

Аз играя в магията на моята собствена невинност

 

12 - ЧОВЕК - ЕБ - HUMAN
Влияе – Свободна воля – Мъдрост

Чакра Сърце
Ляв среден пръст
Юг: Узряване

Човекът е преди всичко избор. Нашата свободна воля ни позволява да се изразяваме, както изберем. Така Човекът учи. Чрез опит и грешка. Чрез експеримент. Не всички експерименти са успешни или приятни, обаче. Някои могат да бъдат и болезнени. Важно е да избираме мъдро. Именно мъдростта е уникалния дар на човека на житейската въртележка. Нашите избори влияят на нашия собствен живот и на живота на другите повече, отколкото осъзнаваме. Свободната воля е есенцията на човешкия живот и въпреки това, парадоксът е, че ако не упражняваме мъдрост в тази свобода, с времето може да се окаже, че сме правили губещи избори. Помоли мъдростта на Човека да повлияе на твоя избор за доброто на всички/о. Мъдростта понякога трудно се печели, но бихме могли да учим от грешките на другите, за да стане пътят на всички нас  по-лесен. В края на краищата, ние сме просто Човеци.

Аз жъна мъдростта на свободната ми воля

 

13 - ЗВЕЗДОХОДЕЦ - БЕН - SKYWALKER
Изследва – Будност – Пророчество

Чакра Слънчев сплит
Ляв безименен пръст
Изток: Начало/Инициация

Звездоходецът е изследовател. Той е вечният пътешественик, чиито съюзници са четирите посоки. Свързвайки Небето и Земята посредством самия себе си, Звездоходецът е канал за Космическото, изразено на Земята. Той е проводник на енергия, връзка в божествения кръговрат, който предизвиква пробуждане в съзнанието. Пробудата се излъчва от Звездоходеца. Точно тук и точно сега. Практикувайки пробуждане в търсенията си в живота, можем да станем живо въплъщение на пророчеството. Пророчеството е биологично активна информация. Звездоходецът в нас може да активира тези около нас, заземявайки небесното течение. Живей своето предречение и активирай биологията си. Събуди се!

Аз изследвам непознатото с будност

 

14 - МАГЬОСНИК - ИИШ - WIZARD
Омагьосва – Безвремие - Приемственост

Коренна чакра
Ляво кутре на ръката
Север: Рафиниране

Магьосникът, бидейки неподвижен, е научил тайната на безвремието. В непрестанната медитация на времето, ако можем да намерим центъра, можем да достигнем мястото на очарованието. Това е мястото на истинската магия, от където можем да омагьосаме всеки аспект от живота си. Всичкко, което се случва в света ни е свещено, когато сме отворени и възприемчиви за многото форми, под които може да се изрази божественото. Медитацията на Магьосника е състояние на буден транс, от което може да види всички тези форми и да омагьоса онези, които служат на най-висшите цели. За да живеем в тази магия всеки ден, ние трябва да сме стъпили здраво на пътеката си, да се отдадем на истината и да бъдем отворени и възприемчиви във всеки един момент. Магьостникът говори истината, а думите му имат голяма сила. Използвай думите си мъдро и ти също ще можеш да бъдеш потопен в омайно съществувание. Влез в транса на безвремието и намери вътрешния си магьосник.

Безвремева омая тече през отвореното ми сърце.

 

15 - ОРЕЛ - МЕН - EAGLE
Създава – Визия - Съзнание

Теменна чакра
Ляв палец на крака
Запад: Трансформация

Орелът се рее високо в небето, възприемайки всичко от разстояние и по този начин има обективна перспектива. Използвай силата на своя орлов поглед/гледна точка/, за да намериш чистота на съзнанието, като преразгледаш сегашната си ситуация. Виждайки всички части, които съставляват „голямата картина“, ще разбираш по-добре какво е нужно, за да придобиеш глобална визия. Когато си настроен на вълните на колективното съзнание, твоята креативност е подсилена от глобалната ти перспектива и твоите творения придобиват нова тънкост и значение. Полети! Издигни се на крилете на Орела и няма да се намериш заплетен в материалната реалност на 3-измерния свят. Позволи си да бъдеш мечтател! Не спирай да бъдеш творец! Извиси съзнанието си!

Аз отдавам моята визия в служене на планетарното съзнание.

 

16 - ВОИН - КИБ - WARRIOR
Пита – Интелект – Безстрашие

Гърлена чакра
Ляв показалец на крака
Юг: Узряване

Същността на воина е интелекта. Духовният воин не е войник, а човек, който използва интелекта си, за да отсее полезното в живота. Неговият меч на истината е съзнанието му. Воинът има дисциплината да разреже воала на илюзията и на страха (false evidence appearing real – f.e.a.r.). Да си безстрашен не ознчава да нямаш страх, а да действаш въпреки страха. Страхът е гориво за свещения воин. Воинът трябва да използва тази способност, за да изпълни мисията си. Като рицарите на кръглата мса, той търси свещения граал на истината. Но това може да бъде постигнато единствено чрез безстрашно изследване на всеки аспект от реалността. Никакъв принцип, идея, вяра или догма не може да остане неизследвана. Започни да задаваш правилните въпроси в живота и вътрешният ти воин ще те отведе до правилните отговори.

Аз съм безстрашният воин, милостта на божествения интелект

 

17 - ЗЕМЯ - КАБАН - EARTH
Еволюира – Навигация – Синхронност

Чакра Сърце
Ляв среден пръст на крака
Изток: Начало/Инициация

Земята е живо същество. Цялостна система. Ние не съществуваме върху нея, ние сме нейни проявления. Като такива, ние сме нищо повече от аспекти на нейното същество. Всеки аспект е част от голямото цяло. Тя ни организира чрез фини похвати. Ако излезем от илюзията на ограничението и разделението, ще намерим смисъл в синхронността. Всички синхронности/закономерности се случват в нейното щедро тяло. Тя ни ражда чрез сънуване. Ние сме нейната еволюция. Ние можем да навигираме нейната матрица, ако знаем добре това. Всеки знак ще придобие смисъл, ако се отърсим от  разделението си от нея и осъзнаем божествения й план. Нашата еволюция не е различна от нейната. Ние сме едно. Отдай се на нейната синхронност и ще можеш да навигираш Земята с лекота. Слушай нейните послания – сърцето на Земята, нейната кристална същност ни призовава всеки ден.

Аз навигирам своята Земна сила, синхронизирайки галактическата еволюция

 

18 - ОГЛЕДАЛО - ЕЦНАБ - MIRROR
Омагьосва – Безвремие - Приемственост

Чакра Слънчев сплит
Ляв безименен пръст
Север: Рафиниране

Аз съм Ецнаб, огледалната зала.
Огледалото е повече от просто статично отражение. То е коридор от огледала, отразяващи се едно в друго в безкрайността. Както безбройните галактики, разпръснати във видимия космос, редът се простира докъдето стига погледът и отвъд. Огледалото отразява безкраен ред. Естественият ред на Вселената. Изобилстващ във всички посоки. Излъчващ се навън от всеки център в неспирно съвършенство. Ако се фокусираме върху това многоизмеренно отражение, можем да видим всичките си аспекти. Можем да станем собствените си отражения. Можем да отразяваме вместо другите. Заедно можем да отразяваме безкрайно. Заедно можем да се превърнем в огледало на вселенската безкрайност. Не се страхувай да погледнеш в огледалото, в отражението няма мнение. Това е огледалото на безкрайните възможности. Ако не ти харесва онова, което виждаш, погледни отново.

Аз медитирам върху безкрайните отражения на божественото

 

19 - БУРЯ - КАУАК - STORM
Катализира – Само-генериране - Енергия

Коренна чакра
Ляво кутре
Запад: Трансформация

Бурята е едно от най-чистите енергийни проявления на природата. Силата на бурята достига до всички, вдъхвайки респект и смиреност. При все това, корените на бурята са скромни: простички капки вода се събират над морето, за да се обединят със силата на вятъра и да се превърнат в нещо огромно и трансформиращо. Това е един урок за нас, ако желаем да обуздаем енергията на бурята. Търси центъра на бурята! Остани спокоен, докато всичко около теб се променя; остани неподвижен, докато всичко наоколо се преобразява. Колкото по-силна е енергията на бурята, толкова по-важно е да останем центрирани. Когато оставаш центриран, без привидно действие, ще бъдеш способен да катализираш големи промени. И както бурята се завръща в морето, бъди само-генериращ. Бъди отговорен за собствената енергия и големи неща са възможни с Бурята. Ако изгубиш центъра обаче, може да се окажеш изтощен.

Аз само-генерирам свобода от енергия/енергия от свобода

 

20/0 - СЛЪНЦЕ - АХАУ - SUN
Просветлява – Вселенски огън – Живот

Теменна чакра
Десен показалец
Юг: Узряване

Като най-близката звезда до планетата и централно за нашата слънчева система, Слънцето е основният източник на топлина, светлина и живот. В безкрайно въртене около тази огромна огнена топка, докато се движим спираловидно през пространството, ние разбираме смисъла на това, че Слънцето е ключово за нашата еволюция на тази планета – неговите светлинни лъчи съдържат галактическа информация, за да донесат просветление. Почитай слънцето, както и вътрешния си пламък, който е постоянен извор на яснота, надежда и вдъхновение, осветяващ златната пътеки и определящ пътя. Празнувай Вселенския огън, който гори непрестанно и живее в сърцата на всичко живо!

Аз съм вселенският огън, който подхранва планетарното възнесение