Събития

Цолкин семинар с Мона

Автор mono (Mona Moon)
Публикувано на 29.01.2012 г.
България, София, Магайа йога студио

4 ФЕВРУАРИ - СЪБОТА - 14 - 18 ч.

ЙОГА СТУИДО МАГАЙА, СОФИЯ


ЦОЛКИН - кодът, който отмерва естественото време.


Цолкинът е галактическият календар на Маите. Той отмерва естествените ритми на еволюция на съзнанието и реалността. Той е синхронизиран с цикъла на завъртане на галактиката чрез числото 26 (състои се от 260 кина/дни, а галактическият цикъл е от 260 000 години.)

Цолкинът е нещо като карта на реалността. Той отмерва циклично време, не линейно и е синхронизиран с най-висшите вибрации чрез вибрацията, интегрирана в него - 13:20.

Циклите на времето са всъщност циклите на еволюция на съзнанието. И тъй като реалността е проекция на съзнанието, Цолкинът "разшифрова" еволюцията на реалността. Той помага едновременно за насочване на мислите и за дешифрирането на техните проявления.

Предвид факта, че съзнанието е уникално и реалността на всеки човек е напълно индивидуална, трябва да ни е ясно, че Цолкниът не може да бъде нищо друго освен личен календар.

Аз използвам тази карта на трансформиращото ми се съзнание и отразяващата го реалност от около 5 години. Цолкинът ми помага да разшифровам синхронностите в ежедневието ми и да разбера принципите и ритмите на движение на естественото време - времето на природата.

За мен животът е игра и Цолкинът е една безценна карта, която ми показва пътя в тази игра по много забавен и приятен начин. Този код на реалността обаче, не може да бъде разбран интелектуално. Той трябва да бъде използван, за бъде разбран. Да използваш Цолкина означава да го следуш като календар и да наблюдаваш връзката с реалността си. В началото тази "схема" изглежда сложна, но с времето неговата сила и смисъл се разкриват пред човека. И това може да стане само в контекста на реалния живот.

Тъй като Цолкинът е индивидуален календар, аз мога да ви представя две неща:

1. Математиката в Цолкина
2. Моят лична перспектива относно синхронизирането на елементите и циклите

След това всеки може да реши за себе си дали има желание да използва този ключ към синхронностите на реалността или не.

Аз съм Мона и ще ви покажа ключа към вратата на времето!


Таксата за участие е 25 лв. с включени плодове и чай :)