Публикации / Единици на времето / Сакрални слънца

14 Бял Вълшебник – ИШ (IX)

Размер на шрифта: a a a

14 Бял Вълшебник - ИШ (IX)
(кин 14, 34, 54, 74, 94, 114134, 154, 174, 194, 214, 234 и 254) 

Омайва и подчертава силата на безвремието

Слънчева Позиция: 14-та от 20-те Слънца/Слънчеви Печати
Посока: Север „Xaman“
Чакра: Корен
Планета: Слънчево-Пророчески Малдек (aстероеден пояс)
Реалност: Емоционално/Медиумна
Cъзнание: Глобално
Функция: Пречистване, Изход, Ясно Изразяване (Бързина), Предава (Препраща)
Честоти (Действие, Сила, Свойство): Очарование (Извършва Вълшебства), Безвремие, Възприемчивост
Личност: Потаен (Мълчалив), Сензитивен (Чувствителен, Прецизен), Интелигентен (Разумен)
Цвят: Бял „Zac“
Eлементи: Полунощ, Зима, Вятър 

Слънца-Сътрудници (Водачи), Хора или Дни са: Северните Слънца (бял цвят): ИК (Вятър) ; КИМИ (Съединител на Световете) ; OК (Куче) ; ИШ (Вълшебник) ; ЕЦНАБ (Огледало) 

Съвместими Слънца (Аналози), Хора или Дни са: Източните Слънца (червен цвят): ИМИШ (Дракон) ; ЧИКЧАН (Змия) ; MУЛУК (Луна) ; БЕН (Звездоходец/Небесен Странник) ; КАБАН (Земя) 

Предизвикателни Слънца (Антиподи), Хора или Дни са: Южните Слънца (жълт цвят): KAН (Семе) ; ЛАМАТ (Звезда) ; EБ(Човек) ; КИБ (Воин) ; AХАУ (Слънце) 

Невидими Слънца (Тайни, Окултни Учители), Хора или Дни са: Западните Слънца (син цвят): AKБAЛ (Нощ) ; MAНИК (Ръка) ; ЧУЕН (Mаймуна) ; MEН (Орел) ; КАУАК (Буря) 

ПАРАДОКС: Необходимост от уединение в личния живот срещу потребност от взаимоотношения
ПРОБЛЕМ (ВЪПРОС): Сложни и заплетени взаимоотношения
ОТГОВОР: Усъвършенствайте уменията си за консултиране (да оказвате експертна и психолотическа помощ в приемане на важни и неотложни за другите решения) и се освобождавайте от отношения, които не ви обогатяват с нищо ново

САКРАЛНОТО СЛЪНЦЕ ИШ 

Иш може да бъде много потаен и чувствителен.
Конфиденционалността е много важна за него, но това слънце има склонност да се включва в заплетени взаимоотношения със съпрузи, роднини и приятели, което затруднява неприкосновеността на личния му живот. В отношенията си Иш може да бъде дълбоко ангажиран на много нива, употребявайки енергията на другите хора от обкръжението си. Слънцата Иш имат потребност от сигурност в тези заплетени взаимоотношения. Често отношенията им стават толкова зависими, че един човек се нуждае от друг човек за да оцелее. 

Иш може да бъде зле социално присобен и зависим. В някои случаи това слънце използва подкрепата, получена от личните взаимоотношения за да изплете мрежата за подържане живота на всеки. Този подход е претоварен с отговорности и вземане на решения. Когато личните отношения се провалят, тези слънца се оказват въвлечени в много връзки и задължения, които възприпятстват процеса на освобождаване.

Иш притежава различни видове екстрасензорни способности. Те са добри изследователи. Могат да бъдат свръхчувствителни и да разбират хората интуитивно. Иш може да има успех в сферата на психологическата сетивност и владее предсказателни техники. Един голям талант, който живее в Икс, е способността му да лекува човешките взаимоотношения и да ги изследва в пълна степен. Иш се привлича от изцеляващите изкуства, като използва своите интуитивно/ментални умения за диагностика. Когато екстразензорните способности на Иш се сливат със способността му да се свързва на по-дълбоко ниво във взаимоотношенията, тогава се появява лечителят Иш. Това слънце може да абсорбира отрицателните странични явления, създадени от проблемите и сянката на другите, както и техните взаимоотношения. Иш се обучава добре в развитието на консултантските си умения, като обединява своите ментални и психически способности. Тези слънца са добри терапевти и лечители. 

Иш има способността да разширява и променя съзнанието. Това улеснява неговите екстрасензорни способности, но в някои случаи това разширяване на съзнанието може да бъде последвано от разрушение и объркване. Прекомерната употреба на алкохол, наркотици и други  злоупотреби с тялото, дори с екстремни системи за вярвания могат да объркат това слънце. Всичко това води до мутация на увствителността и  тогава слънцето Иш попада в един свят на размит и объркан безпорядък. 

Иш е много целенасочен и силно предан за достигане на целите си. Тези слънца могат да бъдат доста агресивни, но успяват да избегнат преките конфронтации. Иш ще се бори, за да реши проблема, но ще го направи по прекия начин. При комуникация това слънце може да бъде рязко и саркастично, много рядко казва какво мисли. Този пасивно/агресивен подход в общуването може да бъде проблем за Иш, защото това слънце избягва директни комуникации в продължение на много години. Когато другите хора осъзнаят истината, възниква криза. Дългогодишните връзки и приятелства могат да бъдат засегнати или да не могат да се възстановят. 

Енергията на Иш е толкова интензивна, че той ще предприеме мерки за защита от отблъскването на другите заради тази напрегнатост. Иш е дързък, смел, силен, горд и понякога дори високомерен. Това слънце има самоуверено, подигравателно отношение, може да е похотлив за да защити чест и силни позиции и може да има деспотична енергия, ако си позволи да излезе извън контрол. Тези слънца могат да бъдат и продажни. Екстравагантен, независим и неспокоен, хитрият и мощен Иш може да се бори и за справедливи каузи. 

Иш може да е много прикрит, това слънце знае, че контрола върху информацията може да му помогне да подържа силата си. Тези слънца имат вродено чувство за стратегия. Те правят добри планове и изследвания. Иш има голямо въображение и визуализира разнообразни идеи, вариращи от красивото до параноичното. 

Повечето родени слънца под влияние на Иш са интелигентни и добре образовани. Те са добри комуникатори, често перфектни говорители или писатели. Тези слънца могат да преодолеят негативните разговори или да се опитат да наложат своите възгледи на другите. 

Слънцата Иш са силно засегнати и мотивирани от духовните въпроси, Иш могат да станат свещеници или служители, но в крайна сметка тези слънца са много отдадени на духа и Твореца, и това може да стане център на техния живот. Свещеността и духовността са крайъгълен камък на тяхното съществуване. Тези слънца се привличат от шаманските практики и мистичните учения. Животът им е акт за свещено действие. Поклонението, предаността и ритуала са важни части от ежедневието им. Когато Иш обедини тази преданост към духа с интензивната си сила, може да постигне духовни пробиви и да помогне и на другите, за да направят същото. 

В културата на Маите, този който се роди под влиянието на Иш е бил избиран за свещеник-ягуар. Неговата дума се е считала за божествена истина. Тези свещеници са съхранявали календарните записи и прогнозирали бъдещето, за да установят пророчествата. Свещениците-ягуари са били считани за най-сакралните членове на тяхното общество. 

Предизвикателството за Иш е балансирането и хармонизирането на сложните и заплетени човешки взаимоотношения. Говорете за своята истина, без да съкрушавате опонента си. Не прикривайте чувствата си, защото в крайна сметка истината ще излезе наяве по разрушителен начин. Бъдете честни и верни на себе си. Съчетайте умствените си способности със сърцето си, за да смекчите интензивността на собствената си енергия. Не изисквайте одобрение от другите. Вярвайте в себе си. Вие сте ягуарът. Вие сте Вълшебникът. Открийте възможността за истинската песен на сърцето си. 

Смятате ли, че имате нужда от одобрение от другите хора? В конкуренция ли сте с другите? Иш ви казва да освободите контрола над външния свят и необходимостта от одобрение. Извадете на светло вашето вътрешно познание. Магията на Иш е във вас. Влиянието на свещеното слънце Иш казва, че вълшебството е вътре във вас. 

Разширете перспективите си, за да позволите на вълшебството да се потопи дълбоко в живота ви. Вълшебникът е посвещение в реалността, която е извън илюзията, което води света и вас към осъзнаване на истината за космоса. Не забравяйте, че отговорите винаги са вътре във вас. Не се заблуждавайте да мислите, че истината е някъде другаде, освен в собственото ви същество. Погледнете към собствените си идеали и истини, за да проучите и разберете жизнения си опит. Признайте основната енергия за вашата мотивация и намерения. Какво създавате за себе си и какво е намерението (целта), стоящо зад мотивацията ви? Чрез ядрото на сърцето си към центъра на вашето същество, изравнете всички ваши намерения с вашето духовно намерение и приемете предизвикателството на добродетелната цялостност, тоест на Иш. 

Прочетете допълнително за слънчевият печат
14 Бял Вълшебник – ИШ (IX) - 114 Бял Вълшебник – ИШ (IX) - 2

МНЕНИЯ

В момента няма налични мнения.

За да оставите Вашето мнение е нужно да сте регистриран потребител.
Можете да се регистрирате през формата за регистрация, ако вече сте го направили просто влезте в профила си.