Публикации / КОСМОЛОГИЯ / Минерали и кристали

Минерали и Кристали

Размер на шрифта: a a a

МИНЕРАЛИ И КРИСТАЛИ

Скъпоценните и полускъпоценните камъни са част от енергийната система на планетата Земя. Те заемат ключово място в астрологията. Връзката Земя-Космос се осъществява именно чрез минерали и кристали, затова и хората от Древността са строяли своите храмове и други постройки върху лей-линиите – енергийните меридиани, които опасват Земята, т.е. те са средство за енергийния баланс на планетата ни и най-вече върху нас.

Всеки един минерал има своята собствена посока като например: аморфният минерал добре познат като кехлибар е със своите положителна посока североизток и отрицателна посока югозапад. Или ако поставим два кехлибара идентични по своя химичен състав в съответните посоки положителна и отрицателна ще имаме т.нар. ин и ян – енергиен баланс.

Това което посочих като пример е само една илюстрация, в действителност се поставят група от минерали и кристали със съответните им посоки, фази на луната и разположение на планетите към даден период от време. Ако човек влезе в такъв кръг от групата минерали се получава ефекта на акселерация и индивида от „миниатюрна земна антенка” се превръща в един маяк (солар, който предава и приема импулси Земя-Космос-Земя).

Абсолютно погрешно е западното схващане, че определен минерал е предназначен за дадена зодия. Това е недопустимо. Всичко при минералите и кристалите е строго индивидулно, както ДНК например и не би следвало да подхождаме така фриволно, че даден камък отговаря на милиони хора родени под знака на Овен. Тъй като човекът е течен кристал, съдържа своите химични елементи и необходимо да присъстват химичните елементи, които отговарят на неговите показатели. Например: минералът унакит, който по химически състав е епидотизиран гранит, съдържащ калции и желязо. В случай, че даден човек има дефицит на желязо, то в случая унакита би внесъл така жизнено необходимия елемент желязо, за да се получи необходимия баланс в човешкия организъм, но в дадения случай не е само унакит. В зависимост от състоянието на човека, кръвната му група и други необходими данни се изготвя рецепта, която не само да предотврати анемията, а и да не допуска за в бъдеще такава.

Нещо повече, освен посоките, планетите и всичко, което изброих, минералите и кристалите имат своите асоции към часове на деня. Пример: 14:00 часа - силно действие на хематит, 02:00 часа – силно действие на изумруд и т.н. Сами се убеждавате, че това е една изключително сериозна наука, което е съобразена с цялата вселена. Затова и подсказва мистериозното търсене на черепа от планински кристал, открит от дъщерята на Хеджис, тъй като според маите, фигурите от планински кристал са общо 13 наброй и липсата на един дори би предизвикал силни катаклизми върху Земята.

И в заключение да допълня, че цветовете на определени минерали и кристали не са знак за любов или изобилие на пари, а просто химични включвания към даден минерал. Когато решите да притежавате даден минерал, първо се консултирайте със специалист минералотерапевт.

Следва ...