Публикации / КОСМОЛОГИЯ

Диалогът започна от арх.Мариана Везнева

Размер на шрифта: a a a

Диалогът започна диалогът между създателите на житните формации и будните умове на човечеството вече е осъществен


Предупреждение за опасност от ядрена война от Арх. Мариана Везнева

Повече от 20 години по цял свят се появяват странни кръгове в житните поля. В Англия тези кръгове съдържат прости геометрични фигури или цели геометрични композиции. С течение на времето композициите стават все по-сложни, дори фантастични.

Сноп от светлина очертава фигурите в житата само за 15 секунди. Начинът на образуване на житните формации, видът и прецизността на изпълнението им изключва възможността те да са дело на човешка ръка.

Скоро след първите фигури в житата се появяват и имитации, но опитното око на специалист лесно може да различи фалшивите от истинските фигури. Този, който има нагласата за разчитане на символи, и проследи пиктограмите в житните кръгове през годините, ще разбере, че става дума за непознато образно писмо. Постепенно ще осъзнае, че в пиктограмите са вложени Послания от Висша цивилизация, адресирани до цялото човечество. При запознаване с посланията ще стане ясно, че те са предадени на Универсалния космически език Сензар – Сакралният език, за който първа споменава видната теософка Елена Блаватска.

Универсалният космически език Сензар е познат досега в две разновидности: в Старинна приказна форма, на която са предадени митовете и легендите, и в Съвременна пиктограмна форма, използвана за знаците в Зодиакалния кръг, буквите в Глаголицата на Свети Кирил и пиктограмите в житните кръгове. Ако проследим посланията, предадени в пиктограмите в житните поля, ще разберем, че се започва с Въвеждащи послания. Следват Послания за Сътворението на Човека, за Еволюцията на човешките раси и за бъдещето на света.

В Посланията за Бъдещето на света ясно могат да се различат Посланията за предстоящия Апокалипсис – за смърт, болести, разрушения от стихиите – пожари, наводнения, бури, земетресения, свлачища, вулкани и промяна на климата.

В Посланията за Новия човек са очертани възможностите за осъществяване на телепатична връзка между себеподобните.

Посланията за Обединението на света разкриват Планетарното и Галактическо обединение. Между хилядите пиктограми, спуснати досега, някои разкриват, че Създателите на житните формации са тук, на Земята; че източникът на формиране на пиктограмите е Шамбала – онази мистична страна, за която съобщават Великата посветена Елена Блаватска през XIX, художникът и общественик Николай Рьорих през XX век и съвременникът ни проф. Ернст Мулдашев.

В някои житни формации Създателите им съобщават, че тяхната цел е подпомагане на духовното развитие на нашата цивилизация.

Имах възможността да разчета Посланията до 2003 г. включително и да издам неголяма книга “Посланията в житните кръгове”. Глобалната информация ме привлече и аз продължих да следя Посланията и в следващите години. Посланията в пиктограмите от 2004 г. се отнасят до идването на Нова човешка раса с развити духовни сетива. Показан е кръстопътят, на който се намира нашата цивилизация и двете възможности – да продължи Еволюцията си или да загине. В сложните композиции се разгадава Духовният свят и разграничаването в него на Старата от Новата раса. Тревожни са пиктограмите за края на света.

През 2005 г. Посланията в житните кръгове продължават. Те разкриват Второто пришествие с всички събития, описани в Евангелските текстове – бедствия и катастрофи, удар от космическо тяло, водещ до разклащане на земната ос и изместване на полюсите. В някои от пиктограмите през тази година се съдържат отговори на въпроси, които би си задал всеки човек с отговорност към Живота на планетата и запознат с Посланията досега.

Въпроси от глобален характер си зададох и аз, след като проследих Посланията, вложени в пиктограмите от появяването им до ден-днешен. Въпросите и отговорите налагат извода:

ДИАЛОГЪТ ЗАПОЧНА. ДИАЛОГЪТ МЕЖДУ СЪЗДАТЕЛИТЕ НА ЖИТНИТЕ ФОРМАЦИИ И БУДНИТЕ УМОВЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО ВЕЧЕ Е ОСЪЩЕСТВЕН.

Нашите въпроси и техните отговори могат да бъдат обобщени в няколко теми:
ВЪПРОС: Как се изграждат житните формации?
ОТГОВОР: Пиктограмите се създават със силата на Мисълта. В тях са вложени мисловни послания, които следва да бъдат разчетени. Посланията в пиктограмите са сакрални.

ВЪПРОС: Какво ще стане с Човечеството?
ОТГОВОР: Същността на Човека ще бъде съхранена. БОГ е разумна енергия и присъства във всички прояви на Живота. За края на света и Съдния ден е изписана сложна геометрична композиция с датата 3433.

ВЪПРОС: Какво може да направи всеки един от нас за запазване Живота на Земята?
ОТГОВОР: Трябва да се създадат школи, които да се ръководят пряко от Учителите на човечеството чрез словото им в пиктограмите. Информацията трябва да бъде разпространена по цял свят.
Трябва да се научим да владеем мислите си и тогава ще можем да реализираме идеите си, ако са положителни.

ВЪПРОС: Кое е най-подходящото време за телепатичен контакт със създателите на пиктограмите?
ОТГОВОР: В пиктограма е изобразен годишният календар с акцент върху пролетното и есенно равноденствие, на зимното и лятно слънцестоене. Най-защитеното място на света, показано с пиктограма, изобразява планински масив, което създава асоциация за Твърдината на света – Шамбала.

ВЪПРОС: Ще се самоунищожи ли цивилизацията?
ОТГОВОР: В две пиктограми, спуснати едновременно една до друга на 21 август 2005 г. в Marden, Wiltshire, се дава отговор. Първата житна формация е от типа на геометрична композиция с форма на око. Окото символизира Бог. Т.е. информацията идва от Космическия разум, от Словото, от Бога и е твърде важна. Четири концентрични кръга с по 18 – две по девет – стрелки, намаляващи към центъра, показват, че Земната цивилизация се намира в края на своя цикъл. Числото “4” символизира земната повърхност като квадратура, като територия. Числото “9” означава край или последен цикъл. Втората пиктограма е комбинация от геометрична композиция и картинно изображение. В центъра е оформен кръг, около който се въртят четири малки кръга, свързани с обща орбита. Това създава асоциация за едновременно развихряне на четирите стихии – на Водата, Въздуха, Огъня, Земята.

Най-интересно е изображението на централния кръг, който с пояса около него създава асоциация за Земята с нейната атмосфера. За разлика от досегашните геометрични композиции и в отличие от познатите фотограми на човешко и извънземно лице, изображението е изградено като гоблен, като детайлно нарисувана картина, като сложен релеф. В тази кръгла картина може да се види релефно изображение на крава с рога като корона, т.е. става дума за Божествената крава. Кравата обаче е тежко ранена. Очите й са изцъклени, езикът – изплезен. На челото има голяма рана. Тя е многото рани по тялото внушават, че Крават умира. Надежда ни дава триъгълникът – символ на Идеята. Т.е. събитието е още само в етап на идея, а не на реализация. Поясът, създаващ асоциация на земната атмосфера, замърсена от радиация, обикаля цялата земя и не оставя незасегнато нито едно кътче. В картината могат да се открият не съвсем ясни фигури на спирала – символ на Еволюцията. Но тази спирала сякаш е прекъсната. Виждат се и фигури на плътни кръгове, наподобяващи дим от бомба и фигура, подобна на гъба.

В пиктограмата е вложено предупреждение за опасност от ядрена война.
Според древни и архаични религии Кравата е символ на плодородие, изобилие и благоденствие.

Известен е библейският разказ за съня на фараона със 7 охранени и 7 мършави крави, които пророкът Йосиф изтълкувал като плодородни и гладни години. Не случайно Майката-Земя наричаме Майка-Кърмилница, а в Индия Кравата се почита като свещена. От всичко, казано дотук, можем да разчетем посланието така:

В мислите на някои хора от Земното човечество се оформя идеята за война. Една ядрена война ще убие Земята като живо същество и тя няма да може да храни земните жители. Цялата атмосфера ще бъде отровна и радиоактивна. Няма да бъде пощадена никаква част от Земята. Няма да се намери нито едно кътче, незасегнато от катастрофата. Ако се разрази ядрена война, това ще бъде последният цикъл на Земната Еволюция, краят на земната цивилизация. Ядрената война означава самоунищожение.

Посланието в двете пиктограми от 21 август 2005 г. е зов на Шамбала, зов на Словото, зов на Бога – предупреждение да не се предприема ядрена война, която може да унищожи Живота на Земята. В езотеричното тълкуване на Глаголицата на Свети Кирил от IX в. периодът 1981 – 2080 г. е показан като мирен период с Висше духовно Ръководство. Това Висше Духовно Ръководство може да бъде само Духовната Йерархия на Шамбала – Невидимото Правителство, което според теософията следи Еволюцията на земната цивилизация и пяази Земята от самоунищожение. В своите астрологически пророчества великият Нострадамус през XVI век съобщава за идването на Йерархията на Седмицата, която ще установи мир в света. Йерархията на Седмицата е без съмнение Йерахията на Шамбала, чийто символ е седмолъчната звезда.

При експедиция в Тибет, организирана от Международната Академия на науките към ООН, нашият съвременник проф. Ернст Мулдашев описва кръгове от гъста, избуяла растителност, ясно открояваща се над ниската трева наоколо. Той пита местните жители от кого са тези кръгове и какво означават. Отговарят му:”Разбира се, от Шамбала” и “Само Шамбала знае...

МНЕНИЯ

В момента няма налични мнения.

За да оставите Вашето мнение е нужно да сте регистриран потребител.
Можете да се регистрирате през формата за регистрация, ако вече сте го направили просто влезте в профила си.