Публикации / КАЛЕНДАРИ

13 Лунен Календар - завръщане към естественото време

Размер на шрифта: a a a

Мрежата на Планетарното Изкуство (Planet Art Network, PAN) съществува като идея от 1981 година, в последствие реализирана от Др. Хосе Аргуелес и Фондацията за Новото Време – базирана в Орегон, САЩ. PAN функционира като световна мрежа от автономни общества (групи), обединени и водени от една обща цел – промотирането на 13-Лунния календар и Галктическата култура като част от новата еволюционна вълна. 

Водени от Закона за Времето Т(Е)=Art, ние, от Мрежата за Планетарно Изкуство, имаме за цел събуждането на човешкия потенциал за живот в хармония с Природата и възстановяването на връзката с нашата планета. Членовете на PAN произвеждат 13-Лунни календари по целия свят на повече от 8 езика. 

Като част от визията за глобален мир, Световното Движение за Смяна на Календара с 13-Лунния е в процес на спонтанно създаване на Ново Общество, чиято основна грижа е установяването на мир сред хората и реорганизацията на обществото и въвеждане в науката за Новото/Старо Галактичско Време.Замяната на сегашния календар с напълно различна система за измерване на времето е начинание за фундаментална промяна, която ще достигне основите на всичко, което наричаме сега Цивилизация. 

Темата за календарна реформа не е популярна поради простата причина, че настоящият календар функционира като догма и следователно изглежда безпричинно подлагането му на съмнение. Но повечето хора нямат идея за произхода на Грегорианския календар, по който плануват всеки ден от живота си. Те също не са си задавали въпроса „Какъв ефект има календара върху съзнанието ни?” или „Какви са последствията от функционирането на човечеството като цяло по един общ механизъм – Грегорианския календар?” 

Грегорианският календар не е съобразен с нито един естествен цикъл от живота на тази планета. Той е продукт на император Юлий Цезар, който, в стремежа си към все по-голяма власт, налага в своята новосъздадена Римска Империя календар, изработен от неговите астрономи и математици преди повече от 2000 години. През 1582 година, по същите съображения за разширяване на властта, този път на католическата църква, Папа Грегорий ХIII налага реформа на Юлианския календар и го превръща в Грегориански. Новият календар влиза в ролята на мощно средство за контрол и религиозна манипулация върху населенията на новозавоюаните територии на Ватикана, започвайки от Южна Америка. 
И така, в основата на Грегорианския календар, като продукт на една власт, лежат корумпирани съображения и материалистична идеология и неговата неестествена структура възпрепятства еволюцията на човешкия вид.

Вие се движите по една неосъзната програма, която е основна причина за настоящия облик и качество на живот на нашето общество. Това е една неравномерна, изкуствено генерирана стандартна мярка за време, която, използвана за значителен период от време, води до изкривено мислене и развитие. Почти цяла една планета организира живота си по този астрономически алгоритъм. Все пак, крайната (и първоначална) цел на календара не е да отмерва време, а да синхронизира! Всичко, нужно на човечеството, за да продължи своя естествен процес на еволюция, е синхрон, както помежду хората, така и с природните цикли и феномени.  

13-Лунният календар
За една Слънчева година Луната се завърта около Земата 13 пъти. Всяко завъртане - месец (луна) - трае 28 дни (4 седмици по 7 дни) и всички 13 луни имат равен брой дни – общо 364. 365-ят ден, според Лунния календар, използван от Маите, е Ден Извън Времето. Този ден – 25 юли - е отреден за празненства по цялата планета по случай преминаването в следващата година, и има за цел свързването на един слънчев цикъл с друг.Законът за Времето е цялостна познавателна система, което означава, че е едновременно интуитивна и логическа и произлиза от предпоставката, че всичко е Едно и дори най-малките частици и Вселената съществуват според единни принципи. 13-Лунният календар е практическото приложение на Закона за Времето. Неговата цел е да помогне на всеки човек да осъзнае какво представлява Времето на едно по-високо ниво и в съответствие с еволюиращото човешко съзнание.
През следващите няколко години хората ще продължвата да се „пробуждат” и да осъзнават настъпващия еволюциноен скок, който предстои на човешкия вид. 

Илюзията за линейното време в 3-то измерение, създадена и поддържана от другите и самите нас, има своя край и, въпреки нашите неистови усилия да се задържим в света на материята и фактите, човешкото съзнание ще следва своя път на развитие отвъд „Играта на Свободна Воля” на планетата Земя, която е към своя финал. 

МНЕНИЯ

В момента няма налични мнения.

За да оставите Вашето мнение е нужно да сте регистриран потребител.
Можете да се регистрирате през формата за регистрация, ако вече сте го направили просто влезте в профила си.