Публикации / Пътеводител / Вълнови модул

Вълната на Магьосника

Размер на шрифта: a a a

Драконите ни показаха пътя към Планината. Показаха ни най-високата точка, до която може да достигне осъзнатото същество, във вътрешността на физическия свят. От там нататък ние сами поемаме по пътя към сътворението.

До вчера градихме себе си. Вървяхме към истината за това кои сме всъщност и днес вече знаем. Ние сме Магьосници! Научихме най-важната магия - разбрахме, че действителността ни се изгражда чрез мисли и желания и че пътят "нагоре" минава през Любовта, през приятните мисли. Това и още една магия - Безвремието.

С тези магически оръжия в ръка сме непобедими.

И тръгваме по пътя на приключенията. Сега ще търсим реализация на това, което сме. Ще търсим удоволствието от живота.

Магьосникът в тази Вълна ще ни води през последните 7 и първите 7 знака от 20 архетипа. По този начин той ще ни покаже, че началото и краят могат да бъдат навсякъде, защото те реално не съществуват. Няма край на живота на съзнанието, то е вечно. Няма край на времето, то е вечно. Магьосникът ще ни научи да осъзнаваме Времето като низ от стъпки. Той ще ни покаже как да се справим с фокусирането в момента, как да балансираме крайната цел с момента Сега. Той ще ни помогне да се свържем със Земята и да намерим извора на основната ни енергия - енергията, която захранва движението на еволюцията. Магьосникът ще ни покаже удоволствието от живота и ще ни мотивира за следващия цикъл на работа и лекуване.

Бялата Вълна е с рафинираща енергия. Тя не изисква усилия, а нежно носене по нея и отдаване. Представи си, че си в ръцете на изтъкнат майстор по бойни изкуства и докато медитираш прав, той минава и внимателно наглася позицията на тялото ти. Ти разбира се се стягаш още повече при неговото появяване, но той ти казва с нежен, но повелителен глас: "отпусни се". Нямаш избор, отпускаш се почти напълно и се оставяш не неговите пръсти да подредят плешките и раменете ти, позицията на главата - каквото не е съвсем в баланс и хармония. И не само се отпускаш, а и активно наблюдаваш разликата в усещанията в тялото, чрез което откриваш тайната на балансиранта структура.

Хората с Архетип Магьосник. 

Всеки от нас е роден с искра от Истината в сърцето си. През годините всички се опитваме, съзнателно или не, да запалим огън в сърцето си от тази искра. Магьосникът е този архетип от еволюцията на съзнанието, който има лумтящ огън в сърцето си. Хората с този знак се раждат със запален огън. Ако не са се срещнали все още със създателя си, те все пак имат такова отношение към живота, сякаш знаят предостатъчно и нямат намерение да задават твърде много въпроси. Поне не повече от необходимото. За Магьосниците "необходимото" във въпроси е особено малко. Магьосниците понякога не могат да разберат хората, които се лутат твърде много, променят мнението си за нещата от днес за утре или се хвърлят в огъня като нощни пеперуди. Трудно им е и да приемат, че за някои хора нещата не са просто ей така ясни в сърцето, както им е на тях. Кристално чисто е напред пред погледа им. Каквото и да се случва, те знаят, че могат да разчитат на себе си. Ако стане твърде напечено, от тях ще излезе нова магия. Винаги излиза някоя неочаквана магия от самите тях, сякаш имат скрита в сърцето торбичка с магии. И не в главата, а именно в сърцето.

Магьосниците, които не познават истината за живота и Вселената все още, се страхуват да дават повече от определено количество от този техен вътрешен огън. Те често виждат как някои хора зъзнат от вътрешен студ, но не смеят да им дадат повече от необходимото (като отново необходимото за тях е сравнително ограничено количество) на останалите. Те не знаят какъв е този огън и как да го запалят, ако случайно изчезне. Пък и общо взето винаги са си го имали и им е толкова непонятно как някои хора живеят без него, че се страхуват да не изпаднат в тяхното състояние. Без този вътрешен огън те просто не могат да оцелеят.

Това, което имам да кажа на всички Магьосници е да не се страхуват от това, защото огънят им е неизчерпаем и както казах, все някоя нова магийка ще се появи в критичен момент. Разбира се, да даваш на другите от този твой огън не е решение. Те трябва да намерят начин да си го запалят сами. Но вие, скъпи Магьосници, просто не се страхувайте. Не търсете сигурност в този живот, това ще ви погуби. Най-трудно е да поддържаш огъня на Истината в рутината. При това така ограничавате значително количеството на магиите, които носите като потенциал в себе си.

Ако един Магьосник е нещастен, това е защото му липсват предизвикателства. За да се почувства пълноценен, Магьосникът трябва първо да намери същинския извор на вечния си огън - огъня на Истината. След това трябва да усвои съзнателното му поддържане. И след това да стане учител на другите, да им покаже как да запалят огъня на Истината и как да го поддържат завинаги.

МНЕНИЯ

mim4i каза на 29.09.2011 г. 03:21 ч.

Относно Синята вълна: към всички магьосници; не се страхувайте от крилата си, дискомфорта които създават е временно явление; за 4 свои микро цикъла ще се научите/трябва да се научите/, да контролирате новосъздалото се съзнание и ще видите, че дори и са удобство. Нищо страшно няма в тъмнината, там се крие само страхът.
:)

За да оставите Вашето мнение е нужно да сте регистриран потребител.
Можете да се регистрирате през формата за регистрация, ако вече сте го направили просто влезте в профила си.