Публикации / КОСМОЛОГИЯ / Цолкин дневника на Мона

Полутонова Маймуна

Размер на шрифта: a a a

Любимата игра на Маймуната е "Кой ще разпознае Кристалния Замък на Играта на Свободна Воля от Златния Замък на Илюзията". Ще ви дам жокер - Златният Замък на Илюзията всъщност е покритият със златен пласт Кристален Замък на Играта на Свободна Воля. Златото свети силно и заслепява човека, намиращ се затворен между златните стени. Не само, че не му позволява да види истинската материя, от която е направен Кристалният замък, но и го притиска да отвръща поглед от външната реалност.

Замъкът е нашата реалност. Докато се намираме във физическия свят, всички живеем в този замък. Този замък е проекция на мислите ти, на въображението ти. И дали той е кристален или златен е въпрос само на лична перспектива. Въпросът е, какво виждаш  ти? Или по-точно, какво чувстваш?

Ако се чувстваш ограничен, притиснат, тъжен през по-голямата част от времето, значи виждаш Златния Замък. Ако се чувстваш свободен, като енергийна форма, която прелива с други форми във Вселената, значи виждаш Кристалния Замък. Той е прозрачен и през него виждаш цялата Вселена, която се разпростира до безкрая във всички посоки. Виждаш формите на Времето в нея как се пречупват през Кристалната решетка на стените в омагьосващи фрактали. И виждаш, че ти си направен от същото нещо, виждаш, че тези стени са само условни. Те ти позволяват да играеш най-прекрасната Игра на Свободна Воля, в която усещанията се материализират.

Любовта, която Кучето ни помогна да активираме в себе си, ще ни помогне да отмием златния пласт, който прави замъка да изглежда толкова плътен. Не е нужно да си виждал някога Кристалния замък. Достатъчно е да вярваш, че той може и да съществува и да започнеш да наблюдаваш.

Днес Маймуната ще ни дойде на гости в Замъка. Ще се чудиш точно през кой прозорец се е промъкнала, защото в този замък няма прозорци. Ако е Златен, той е плътен. Ако е Кристален, той е толкова нематериален, че целията е един прозорец. Но Маймуната няма нужда от пролуки, тя е магическото същество, което преминава през Кристалния Замък и се озовава във вътрешността на Златния. Всъщност, за нея няма Златен Замък. И понякога може да ти изглежда жестока, когато те хваща за ръка и се опитва да те прекара директно през стената. Но Маймуната е невинна като дете. Тя си играе, а ако ти виждаш жестокост в нейната игра, това е защото цялата ти перспектива е твърде несъвместима с нейното виждане.

Днес Маймуната е изпратена от божествената Ръка на нашия учител Магьосника. Тя ще направи неща, с които ще ти покаже как на практика да преминаваш през стените, дори още преди да си видял истинската същност на Замъка.

Отпусни се, довери й се, следвай я.

Тя ще дойде с Кучето, т.е. Любовта, която активира вчера. С напътствието на Бурята ще успееш да превърнеш тази любов в енергиен водовъртеж, с който ще отмиеш златото от стените на Замъка. Но за да превърнеш тази любов във вихър и да останеш непокътнат, трябва да присъстваш в Играта, стабилен и центриран.

Какво означава това?

Остани фокусиран в любовта към живота в теб, към същността си и наблюдавай реалността си. Изчисти мислите си. Мисли само за това, което вършиш в момента и се радвай на неповторимото удоволствие от себеизразяването във всичко, което твориш, в думите, които произнасяш.

Приеми всяко настоящо занимание като детска игра. Това не означава не-сериозно, а точно обратното. Виждал ли си дете, което си строи замък от мокър пясък и през това време мисли за други неща? И докато си строи, прехвърля разни досадни мисли през главата си: 

Като се приберем, трябва да ям, после да се изакам, след това да си играя с новия ми камион. После ще дойдат братовчедите. Оле, ами ако ми счупят новия камион. Тогава какво ще правя? Ми, ако не ми хареса какво ми е сготвила мама? Сигурно няма да ми хареса, кога ли ми е харесвало. От както се помня, не ми харесва това ядене. Може би трябва да им се обадя да не идват. Това може да стане голям проблем. Любимия ми камион! Аз не мога да живея без него. Донесе ми го чичо от Америка. А чичо идва толкова рядко. Трябва да пазя този камион като очите си. До края на живота си! И това слънце как пече, направо ще изгоря. Мама няма пари да ми купи от онова слънцезащитното масло в списанието. Но това е по-малкия проблем. По-големият е камиона ми. А той къде е изобщо? Леле, веднага трябва да се прибера и да скрия камиона. Братовчедите със сигурност ще го счупят. Да, те така правят, невъзпитани са. Трябва веднага да кажа на мама и на татко за този проблем. И сега, ако дойде една вълна и ми отмие замъка? Леле, тогава направо не знам какво ще правя. Голям проблем!

Виж, просто си мисли колко ти е приятно да дишаш, докато готвиш, чистиш (твоята или нечия друга къща), докато вървиш по улиците, докато си в тоалетната... Живееш вечно, понякога в безкрая на Вселената, понякога в Кристален Замък.

Хармонията на съществуването днес ще витае около теб по силно от всякога - Звездата и Драконът ще танцуват и ще те омагьосват, за да се събудиш от съня на Илюзията в тази година на Ритмичния Магьосник. Дишай съзнателно! И виж с какво можеш да си поиграеш!

А сега запомни най-важното - Преобразуването на Златото в Кристал е самата Игра. Не търси нищо отвъд нея, защото ще се изгубиш в лабиринта на един ужасен хибриден замък, от който се опитваш да се измъкнеш, защото определяш единия като лош а другия като добър. В Играта участвата и двата. Целта ти е да овладееш и двете перспективи. Ключът: Дишай! Дишай и мисли за това, че дишаш. :)

МНЕНИЯ

Maya каза на 11.10.2011 г. 10:29 ч.

Известни личности със Слънчев печат “Маймуна” и с Тон 5:

футболистът Емил Костадинов,
комикът Руслан Мъйнов,
популярните латиноамерикански артисти Габи Еспино и Хорхе Аравена

iskra52 каза на 11.10.2011 г. 12:07 ч.

Ключът: Дишай! Дишай и мисли за това, че дишаш.

flower4e каза на 11.10.2011 г. 14:36 ч.

Благодаря!!!

trayan каза на 11.10.2011 г. 23:39 ч.

Браво, Мона! Много описателно! Харесва ми и съм в синхрон! :)
Въздишшшшшшшшшш..... :)))))))))

IikKa каза на 11.10.2011 г. 23:45 ч.

ОБЕРТОНОВА МАЙМУНА

Хееей, събуди се!...
Грабни слънчевия лъч за опашката
и залюлей люлката на въображението!
От надира на бездната
до сърцето на Исус,
бъди в магията на Любовта!

В изкуство превърни първата приумица:
тъгата - в радост,
страданието – в удоволствие,
болката – в блаженство!

Сритай разума си
зад кулисите на сцената:
Животът е игра,
ела да поиграем, Дете на Светлината!...

За да оставите Вашето мнение е нужно да сте регистриран потребител.
Можете да се регистрирате през формата за регистрация, ако вече сте го направили просто влезте в профила си.