Публикации / КАЛЕНДАРИ

Еволюцията на съзнанието за последните 5125 г.

Размер на шрифта: a a a

Информационния поток протичащ между произволни планетарни тела в случая между Земята и ядрото на Галактиката се подкрепя и подпомага от слънчевата активност, която се проявява чрез цикъла на двойните слънчеви петна.Слънцето и всяка планета си взаимодействат с една и съща галактическа информационна банка. Нищо което става на земята не се изплъзва от вниманието на звездните пришълци Маите. Между тях се разпространява новината: още една планета е ускорила своето развитие и се подготвя за активизация на своето светлинно тяло.

Със съвместни усилия на голямата Галактическа федерация на разумния живот към Слънцето се насочва Лъчът на галактическа синхронизация, фокусиран към орбитата на третата планета Земя.

В най-подходящия момент интензивността на универсалния разум се увеличава и актива Лъча с диаметър от 5200 туна: започва ВЕЛИКИЯТ ЦИКЪЛ.

Началната дата е 6 август 3113 година преди Христа, т.е. Земята се присъединява към Лъча на галактическа синхронизация преди 5100 години.

Лъчът има диаметър 5200 туна или 5125 непълни земни години.

Един тун се състои от 360 кина или дни т.е. с пет дни по малко от от реалната земна година 365 дни. Ключовите единици на Великия цикъл са бактуните.

Един бактун обхваща период малко повече от 394 непълни земни години. Наименованията на 13 бактунови цикли се отнасят до ключови събития или качества на всеки бактун

1. Бактун 0. Бактун на звездния посев – 3113 г. – 2718 г. преди Христа

Земята влиза в лъча на галактическа синхронизация. Посевът на „информация от звездите” осъществен от Галактическата федерация върху народите от цялата планета. Обединение на Горен и Долен Египет /3100г. преди Христа/. Развитие на Шумерската държава /3000г. Преди Христа/. Началото на строителството на Стоунхендж /2800г. преди Христа/.

2. Бактун 1. Бактун на Пирамидите – 2718 г. – 2324 г. преди Христа.

Стрителството на Великата пирамида в Гиза, Египет /2700-2600г. преди Христа/, отбелязва фиксирането на планетарното светлинно тяло. Разпространение на Шумерската цивилизация, Аккад и Ур, появата на бронзовата металургия. Зараждане на Хараппа, свързан с Индийската цивилизация. Начало на уреждане на земеделски начин на живот в Китай, Мезоамерика, Андите.

3. Бактун 2. Бактун на кръга – 2324 г. – 1930 г. преди Христа

Окончателно внедряване на колелото, развитие на технологиите на транспортните превози и цикличен начин на мислене, писмени кодове на законите на металургията /Месопотамия/. Саргон и Първата Вавилонска империя. Начало на войни, с използване на колесници, териториален империализъм. Епохата на легендарните императори на Китай. Развитие на Минойската цивилизация /Крит/.

4. Бактун 3. Бактун на Свещената Планина – 1930 г. – 1536 г. преди Христа

Средното и новото царство в Египет. Обединението на центъра на държавата със Свещената Планина от Запад и Долината на Царете символизира твърдото решение ан египтяните за увековечаване на династическото управление, укрепване на идеите за териториална отбрана като норми за живот на цивилизацията. Вълна от завоевателни походи – хети, арийци; разруха на Минойската и Индийската цивилизации.

5. Бактун 4. Бактун на Династията на Шанг – 1536 г. – 1141 г. преди Христа

Подем на династия Шан /Китай/. Възникване на доктрините Ин и Ян, развитие на бронзовата металургия, образуване на модела на Китайската цивилизация. Начало на Ведическата цивилизация в Индия. Възникване на цивилизацията на Чавините /в Андите/ и олмеките /Мезоамерика/. Ехнатон /Египет/, Авраам и Мойсей /в Израел/. Обединение на хетите /Месопотамия/.

6. Бактун 5. Бактун на Имперския печат – 1141 г. – 747 г. преди Христа.

Империите Вавлин и Асирия. Появяата на железно оръжие и военна техника. Прогрес на Микенските гърци /Средиземноморието/, разрушение на Троя. Династията Чжоу /Китай/, възникване на Идзин. Разпространение на културата на олмеките в голяма част от Мезоамерика. Използване на конници във военните действия, модел на милитаризирано имперско управление и династическо престолонаследяване като установяваща се форма на цивилизован живот на планетата.

7. Бактун 6. Бактун на Учението на Разума. – 747 г. – 353 г. преди Христа.

Период на първата вълна на галактическите маи в Мезоамерика. Персийската империя. Подем на индивидуалистичното философско мислене, премахващо старите колективни форми. Питагор, Сократ, Платон Аристотел /Гърция/; шестте ведически философии; Махавира и Будда /Индия/; Лао цзъ, Конфуций, Чжуан цзъ /Китай/. Строителството на Монте Албан /Мексико/, поява на календарните системи на маите.

8. Бактун 7. Бактун на Един Богопомазан. 353 г. преди Христа до 41 г. сред Христа.

Гръцката цивилизация, Александър Велики; основаване на Рим, начало на Римската империя; келтската култура в Европа, развитие на технологиите за работа с желязо; обединение на враждуващите царства в Китай в империята на Цин Ши Хуан Ди, възникване на династията Хан, Великата китайска стена; разпространение на будизма като космополитна религия от Индия до Централна Азия. Иисус Христос, гносически религии в Близкия Изток; разселване на олмеките и строителството на Теотихуакан.

9. Бактун 8. Бактун на господарите на Червеното и Черното – 41 г. – 435 г. след Христа

Завършване на Града на Пирамидите, Теотихуакан, символ на обединението на културното пространство в Мезоамерика, Господари на Червеното и Черното, първите учения за Кетцалкоатъл; народът Моче, Наска и Тиахуанако / в Андите/; Великденски остров /Рапа Нуй/; възникване на западноафриканските царства; подем, разширение и падане на Римската империя; развитие на християнството; падането на династия Хан; разпространение на будизма в Китай и Югоизточна Азия.

10. Бактун 9. Бактун на Маите435 г. – 890 г. след Христа.

Второто пришествие на галактическите маи. Пакал Вотан /Паленке/ и растеж на културните традиции на маите. Мохамед и възникване на исляма; римокатолическа западна Европа и византийско православната Източна Европа; възникване на индуизма /Индия/; разпространение на будизма в Тибет, Корея и Япония; династия Тан /Китай/; развитие на царствата в Югоизточна Азия и Индонезия /Борабадур, Ява/; подем и разширение на влиянието на Тиахуанако /в Андите/; Полинезийската цивилизация /Океания/; ранен напредък на нигерийската цивилизация.

11. Бактун 10. Бактун на Свещените Воини890 г. – 1224 г. след Христа

Залез на класическите маи и централно мексиканската цивилизация, „Първата тръстика” Кетцалкоатъл и възникване на толтеките; цивилизациите чан-чан и чиму / в Андите/; подем на цивилизацията и системата И,Фа /Нигерия/; прогрлес и разпространение на исляма и неговия сблъсък с християнската цивилизация – Кръстоностите походи; развитие на Тибетската държава; династия Сун /Китай/, изобретяване на отпечатването и пресата; Кхмерската Империя /Югоизточна Азия/. Велико Зимбабве /Източна Африка/.

12. Бактун 11. Бактун на Скритото Семе – 1224 г. – 1618 г. след Христа

Разпространение на Исляма в Индия, Централна и Югоизточна Азия, Западна Африка; изолация на Тибет; подем на турците, монголите, покоряване на Китай; изолация на Япония; преуспяване на Зимбабве /Източна Африка/, И,Фа и Бенин /Западна Африка/; връх на християнската цивилизация /Западна Европа/ и подем на руската православна цивилизация /Източна Европа/; реформиране и разкол в християнската църква; триумфално разпространение на европейската цивилизация, покоряване на имперята на инките и ацтеките; начало на колониалната епоха; залез на тайната переспектива/ скритото семе/

13. Бактун 12. Бактун на Трансформация на Материята1618 г.– 2012 г. след Христа.

Развитие и победа на научния материализъм, световно господство на европейските цивилизации, индустриалната революция, демократичните революции в Америка и Европа, колониална Африка, Латинска Америка, Азия; индустриализация на Япония; учението на Карл Маркс и комунистическите идеи; комунистическите революции в Русия и Китай; първата и втората световни войни; атомната бомба и ядрената епоха; подем на „страните от третия свят”; ислямът, Мексико и Индия; тероризъм и крах на технологическата цивилизация; пречистване на Земята и завършваща епоха на универсалното обновяване; информационна ера и технологии въз основа на кристалите и слънчевата енергия. Галактическа синхронизация.

Ето това е визуалната схема на Дългото броене от 5125 г. насложен заедно с Цолкин.

изтегли в средна резолюция на руски

изтегли в средна резолюция на английски

изтегли във висока резолюция на английски 

Галерия към статията

 
Снимки (2)
 

МНЕНИЯ

asparuh76 каза на 19.01.2012 г. 09:01 ч.

Много точно и ясно представена информация, но все пак някакси, повече ме интересува в Бактун 13 какво става :)

Vaseto каза на 20.01.2012 г. 11:35 ч.

Баткун 13 е 0-ят, което означава, че дефакто сега сме в 12-ят бактун и по точно в последната клетка 13 ахау - Галактическа синхронизация и от нас зависи как ще премине

За да оставите Вашето мнение е нужно да сте регистриран потребител.
Можете да се регистрирате през формата за регистрация, ако вече сте го направили просто влезте в профила си.