Публикации / КАЛЕНДАРИ

Цолкин - Математическа Енциклопедия на Времето

Размер на шрифта: a a a

Малко преди края на Годината на Жълто Галактическо Семе, преминахме през поредният галактически оборот на Цолкин. Днес (17 Юли 2014 г.) е Кин 260 (Жълто Космическо Слънце), последният ден от настоящият оборот. Утре (18 Юли 2014 г.) стартираме с Кин 1 (Червен Магнитен Дракон)

Цолкин е галактическа константа. В нея се съхраняват различни набори от форми, движещи се във времето. 260-дневният цикъл на Цолкин ни помага да получим достъп до циклите на разума и енергията на четвъртото измерение. Един галактически оборот се състои от 260 дни. Календарът на Новото Време синхронизира циклите от 260 дни и 365 дни. Съчетанието на двата ритъма открива портал в Синхронния Ред. Това ни позволява да поддържаме информация за две и повече нива на съзнание.

Матрицата Цолкин е холограма от много нива на съзнанието и живота. Съчетанието на 13-те Галактически Тона на Творчеството и 20-те Слънчеви Печата създават 260 цялостни архетипи.

Хоризонталният строеж на Цолкин се основава на 13-те стълба от числа, представени чрез точково-чертичната система. Тринадесетте числа са първичната структура на лъчистата енергия на пулсациите идващи от центъра на нашата Галактика. Всяко число съответства на определена функция на радиорезонанса и представлява едновременно и пулсация и излъчване. Тези пулсации притежават определени качества и се наричат Тринадесет Галактически Тона на Творчеството.

Вертикалният строеж на Цолкин е представен от 20-те Свещени знаци — символи, определящи циклите на честотните диапазони, по които преминават пулсациите на Галактическите Тонове на Творчеството.

Символите представляват резонансна структура, вибрационна форма, позволяваща на първичните хармонични пулсации да се проявят в нашата Слънчева система. Те се наричат Слънчеви Печати. Тези Печати описват етапите на развитие на нашето съзнание - от раждането до просветлението.

ВСЕКИ Печат притежава основни ключови характеристики и определен цвят: червен, бял, син, жълт. Тези цветове са свързани с четирите посоки на света.

Мистичният стълб в самия център – това е основата на Цолкин. Като централна ос на различни нива на симетрия, той представлява потенциално поле от безкрайни възможности – съединяващи миналото, настоящето и бъдещето – истинската пустота

52-те зелени клетки са 52-та Портала на Галактическа Активация. Те създават възможност за преход към по-високо поле на осъзнаване. В тези дни специфичните комбинации на Тоновете и Печатите взети заедно създават честоти, благоприятстващи прехода към състояние на по- високо осъзнаване. Порталните дни засилват нашата възможност да открием и проникнем в другите измерения, да укрепим интуицията си и да разбираме енергийните потоци на 4-то и 3-то измерения.

Когато вълните преминават през всички 20 качества, те отново се завръщат към началото на хармоничния ред, и така на всяко завъртане от съчетанията на Печатите и Тоновете се оказват различни. Това създава своеобразен ритъм, напомнящ за пулсиращата фрактална спирала.

В свещената 260-елементна матрица съществуват много цикли, включително 1-дневен цикъл на Киновете, 4-дневен цикъл на Посоките, 13-дневен цикъл на Галактическите Тонове, 20-дневен цикъл на Слънчевите Печати, 52-дневен цикъл на Замъците и 65-дневен цикъл на Галактическите Сезони. Това е карта на безкрайните коридори на времето, а ключ за нея е Законът за Времето, открит от Хосе Аргуелес: „ Енергията, организирана във Времето се превръща в изкуство".

Цолкин е жива система. Неговите отношения и пропорции описват нашето еволюционно пътешествие като планетарна цивилизация. Разгръщането на цялата човешка история изключително точно се слива с Цолкин и напомня за това, че главна задача на Цолкин е да « ни помага в два случая – за възстановяване на галактическата информация и да достигнем галактическа синхронизация».

ВНИМАТЕЛНО СЕ ВГЛЕДАЙТЕ В Цолкин. Реализирайте всяка възможност за достигане многообразието на подробностите и детайлите на Цолкин. Просто го четете като матрица на Кодове. Открийте неговата  информация. Получавайте визуална активация.

Tzolkin

Галактическият календар – тъкачен стан на четвъртото измерение

За влизане в синхронност най-добре е да се използва Галактическия календар. Той има за основа 260 дни. Двадесетте основни архетипа преминават през 13 стъпала (задачи), пораждайки 260 цялостни архетипа.

Календарът има големи преимущества, защото ни настройва към Галактическия разум. Всеки кин се разкрива активно в определен период от време — ден, година и т.н...

Галактическият календар или Цолкин може условно да се раздели на 5 части — 5 замъка на времето. ВСЕКИ замък носи определена функция и задача. Във всеки замък има по четири 13-дневни вълни. И всяка вълна има свой смисъл.

Всички 260 дни можем да отнесем към цикъла на бременност - от зачатието до пълното съзряване на плода. На същия принцип се развива всичко във Вселената. Ние можем да посеем семената на своите желания, но дали те ще израснат като най-силни?.

В ранните стадии на бременността има риск от отхвърляне на плода, поради което ние трябва да сме особено внимателни към нашите  желания и нови проекти. Ще преживеят най- правилните, след което ще започнат да привличат възможностите и ще настъпи времето на тяхната реализация.

Ако сме решили да променим живота си, то започвайки от първия ден на 260-дневния период, ние можем да започнем да сеем първообраза на това, което искаме да имаме в този нов живот. По същия начин, ако ние правилно сме замислили нашето дългосрочно желание в предходния цикъл, сега е точното време за въплъщение в живота.

Под ръководството на календара ние преминаваме през процесите на раждане, пречистване, трансформация, запазване и накрая до пълното извисяване към вълшебното пространство на синхронността.

Именно така може да се получат пълноценни резултати. Ние не можем да ускорим ръстта на цъфтежа, ако се опитваме да измъкнем растението с ръцете си от земята. Всичко трябва да се случва в съответствие с природните закони.

Когато се настройваме към поредната вълна и ежедневно проследяваме водещия архетип за деня, ние се потапяме в полето на синхронност — и всичко това при условие, че активно наблюдаваме света около себе си. Отначало наблюдаваме, отбелязваме, а след това вече можем да реагираме.

Има едно знамение: ако в съня ви се появи чудовище, което ви преследва, то най- добре е да не бягате от него, а да се спрете и да го попитате как се казва. Полезно е да се живее на същия принцип — да не бързате да изразявате своите виждания, а да се опитате правилно да опишете проблемите, свързани с тях.

За това календарът винаги помага. Има дни когато получаваме определени предизвикателства, а има и дни, когато ни е нужно да се освободим от нещо. Под ръководството на основния архетип (печат) за деня можем по- лесно да разберем към какво да насочим своето внимание.

Ако отначало свикнем да наблюдаваме, то след това се включваме в потока и всички наши желания стават в съответствие с космическия ред. Така се учим по-лесно да материализираме желанията си. Всъщност, календарът става вълшебен инструмент за тези, които имат очи и уши.

Да изучим четвъртото измерение не е толкова лесно с обичайните линейни инструменти. Влизането в 4 D става чрез архетипите. При това, дори се налага да обръщаме внимание на дребните неща, които се случват в живота ни.

Така се ражда осъзнаването, а после човек просто започва с вълната на синхронност и  сърфира, а това е безумно увлекателен процес.

Колкото повече време минава, пред човека се появява дилема— да вярва ли във всички общоприети убеждения или да вярва в чудеса. Ако сте достатъчно смели да повярвате във второто, то въпреки всякаква логика можете постоянно да живеете в чудеса.

Процесът на промени може да протича леко и увлекателно. Получавате пълна материализация на своите желания, огромен опит. Пред такива промени, в продължение на девет месеца се извършва вътрешна духовна работа, паралелно се развиват нови навици.

За един ден човек може да се промени само след някакво шоково преживяване. Така се случва с много хора (предателство или смърт на близки, уволнение, загуба на имущество, сериозна физическа травма и т.н..). А просто така, без да дочака неприятности, да започне да живее на чисто не се случва винаги и на всеки човек.

Да се настроим на календара означава да се научим да влизаме в него. Това се прави ежедневно. Независимо от това, че всеки от нас в този свят има свои задачи, свой водещ архетип, в нас живеят всички 260 архетипа.

Ежедневно пробуждайки в себе си всеки архетип ние се настройваме към ритмите на Галактиката. Тогава всички ние получаваме в своето време и подаръците и проблемите и техните решения.

Подаръците могат да дойдат във вид на неочаквана подкрепа и изпълнение на желания, а проблемите изплуват за да можем да ги  решим. Тъй като ние се сблъскваме с проблемите в деня на определен архетип,  можем лесно да разберем техните причини и техните решения.

Влизането във всеки архетип става чрез информацията за него, а също и чрез медитация. Полезно е да се води при дневник на наблюденията, да се рисува печата за деня и ежедневния оракул.

Когато Цолкин присъства в нас и в нашия живот, усвояването на календара на Новото Време и цялата Космология на времето става  по- лесно.

Галерия към статията

 
Снимки (21)
 

МНЕНИЯ

kuker3 каза на 18.07.2014 г. 17:19 ч.

Прекрасно е да имаме повече от една гледна точка над света в който живеем . Това е наистина рядък шанс и нови възможности . Благодаря за стила и начина на изразяване на същността от света на Цолкин. :)

За да оставите Вашето мнение е нужно да сте регистриран потребител.
Можете да се регистрирате през формата за регистрация, ако вече сте го направили просто влезте в профила си.