Публикации / КОСМОЛОГИЯ / Закон за Привличане

Закон за привличане, част 3: Връзка с Висшето Съзнание – 1.Емоционална Навигационна Система

Размер на шрифта: a a a

Продължение от:
Закон за Привличане, част 2: Физически и нефизически свят

ШЕСТО ЧУВСТВО ИЛИ ПРОСТО ЕМОЦИОНАЛНА НАВИГАЦИОННА СИСТЕМА


Малките същества – човеците - нашите аватарчета на планетата Земя, са оборудвани с едно много прецизно, изключително просто, но наистна перфектно устройство, подобно на GPS навигационна система, наречено:

 ЕМОЦИОНАЛНА НАВИГАЦИОННА СИСТЕМА (ЕНС)

Човекът има 5 основни сетива, посредством които интерпретира физическата си реалност – себе си и заобикалящия го свят. Звуците, миризмите, образите и т.н. са сигнали за интерпретирани от сетивните ни органи вибрации, излъчвани от всички обекти, вибриращи на някакви честоти.

Комуникацията между всички неща и същества се осъществява посредством вибрацията, която излъчват.

Човекът комуникира с всичко наоколо посредством 5-те си основни сетива, но има и сетиво за комуникация със самия себе си, с неговото Супер Съзнание.

Ние разполагаме с 6-то сетиво, чийто физически орган е слънчевия сплит. Той интерпретира най-важната вибрация за всеки човек – неговата собствена. Сигналът, посредством който се предава информацията са чувства/емоции.

Те са обратната връзка за процеса на създаване на действителност.

ЕМОЦИИТЕ

Защо са толкова ценни, дори и отрицателните?
Емоциите са директно свързани с мислите.
През главата на човека минават безброй мисли – трудно може той да ги сканира с ограничения си капацитет на съзнание, за да ги филтрира и насочва правилно. Голяма част от тях се обработват в подсъзнанието в резултат на насочена от съзнанието мисъл. И докато съзнанието обработва около 40 бита в секунда, подсъзнанието обработва 40 000 000 бита в секунда. На практика е абсолютно невъзможно да следим всичките си мисли.

Мислите ни имат определена вибрация, която влияе върху вибрацията на цялото ни същество. Вместо да разчитаме всяка мисъл, ние разчитаме вибрацията си, предизвикана от мислите. За нивото на вибрацията си получаваме сигнали, които наричаме чувства или емоции.
Системата ни е проста и ясна: положителните емоции са знак за мисли, които искаме да мислим, а отрицателните – за такива, които всъщност не искаме да мислим. Да обобщим на практика най-важното, което всеки един човек на тази планета трябва да знае и което е напълно достатъчно, за да управлява целия си живот:

 

Положителните емоции/чувства означават:
мисля мисли, които привличат неща, които искам.

Отрицателните емоции/чувства означават:
мисля мисли, които привличат неща, които не искам.

Така както болката е измерително устройство, измерваща колко сме се отдалечили от точката на баланс на физическия апарат, така отрицателните емоции измерват колко сме се отдалечили от маскималната си вибрационна същност. Т.е., колко по-ниско сме слезли от най-високата честота (по вибрационната скала), която съзнанието и тялото ни са достигнали. Или още по-ясно и практически: колко по-нещастни сме от най-щастливото си състояние, което сме достигали изобщо в това физическо въплъщение до момента.

С други думи: колкото по-негативна е една емоция, толкова повече се отдалечаваме в мислите си от нещата, които наистина искаме. И тъй като само чрез мислите си привличаме каквото и да било към себе си и в действителността си, колкото по-зле се чувставаме, толкова повече привличаме от това нещо, което всъщност ни кара да се чувстваме зле.

Толкова е елементарно, че е объркващо в първия момент. Но наистина объркването може да дойде само от твърде много разсъждения.

Затова ще повторя:

Положителните емоции/чувства означават:
мисля мисли, които привличат неща, които искам.

 Отрицателните емоции/чувства означават: мисля мисли, които привличат неща, които не искам.


Основната цел на човека във физическия свят е да се наслаждава на всички удоволствия, които той предлага, като през цялото време може да следи навигационната си система. ЕНС винаги, неотменно ни води по най-добрия път, който сами можем да си изберем.

На практика човекът непрестанно разширява съзнанието си, а с това се вдига и неговата вибрация. След като веднъж е достигнал някакво определено ниво на вибрация, той винаги ще има нужда да премине на следващото ниво и никога не може да се върне назад с чувство на удовлетворение и комфорт.

Вселената се разширява постоянно. Също и Съзнанията и всички техни проекции. Разширяването на съзнанието е неизбежно. Това е непрестанен процес и се случва докато живеем самия живот. Ние просто няма как да спрем да изживяваме живота. С всяко ново преживяване, колкото и незначително да изглежда то, с всяка нова информация, всъщност – с всяка нова мисъл, нашето съзнание се разширява. Едновременно с това, то повишава своята вибрация.

Всяко ново желание създава нов, по-съвършен вибрационен модел на реалността на човека. Този вибрационен модел, веднъж създаден, не може да бъде отречен. Той се намира в нещо, което ние бихме могли да наречем бъдеще и стремежът ни към него е неизбежен. Но както мислите създават тези вибрационни модели, така отново по пътя на мислите ние се движим към тях. И ако не се движим в посока на вече създадените вибрационни модели, страдаме. Просто защото мислим мисли, които ни връщат назад или по-точно не ни позволяват да получим физическото удовлетворение, реализирането във физическа форма на тези модели.


Днес нашият свят се е пообъркал. От части и заради грешния календар, който фиксира човечеството в много некомфортна и крива обща вибрация, ние сме започнали да си правим ‘криви сметки’. Но причините не са толкова важни.
Важно е, че всеки отделен човек има право да избира мислите си. Важно е също така, че Законът за привличане отговаря на вибрацията на човека СЕГА. Не е важно какво сме мислили и вярвали вчера, нито пък след един час или след една година. Дори да сме създали във физическия свят неща, които не желаем: болести, бедност, самота и т.н., ние можем да променим действителността си както пожелаем като осъзнаем, че я създаваме посредством вибрацията си, точно сега, в този момент.

Ето още едно сега, и още едно сега, и още едно сега...

Ние вибрираме постоянно и нашата вибрация привлича подобни по вибрация хора, събития, обстоятелства... сглобяващи се в действителност. Във всеки един момент от време ние сме свободни да променим курса на своята действителност.

Да направим дори на пръв поглед невъзможни неща бихме могли като променим единствено и само мислите си, следвайки емоциите, които ни показват какво всъщност мислим и привличаме.

ЕНС е нещо като кристалната топка, в която всеки може да прочете бъдещето си. Тя измерва вибрацията на човека, а именно вида на нещата, които привлича той към себе си. Когато си спомни Закона за привличане и с малко практика поусъвършенства ЕНС, човекът ще може да има каквото пожелае. Човекът има възможността да си спомнии да си докаже отново, че цялата му действителност, включително той самият, като тяло и съзнание, са плод на собствените му мисли.

Ако наистина желаеш да контролираш съдбата си и да имаш живот какъвто искаш, не е нужно нито да приемаш, нито да отхвърляш информацията, която ти дадох до тук. Просто можеш да опиташ и да си докажеш сам дали е вярно или не. Не е ли прекрасно? Не става въпрос за някаква философия, която да прегърнеш и да се чувстваш мъдър чрез нея.
Приеми това като теоретичен урок по сноуборд. Колкото и да четеш за това как се кара и колко е приятно, теорията без практика е абсолютно безполезна.
Когато започнеш да се опитваш да насочваш мисълта си съзнателно, тези думи ще са изпълнили своето предназначение – ще са ти дали ключа към райската градина, в която си заровил/а всичките си съкровища, преди амнезията да те застигне.

При това е нужна много малко практика, за да си докаже човек и да разбере от собствен опит, че само чрез мислите си твори своята и общата реалност. Тогава ще разбере колко всъщност е свободен. Каквото и да ти се случи във физическата реалност, никой никога не може да ти отнеме истинската ти власт – мислите.

НАПРИМЕР:

Ако си мисля за това колко ми е трудно и как нямам пари или се чувствам дебел/а или грозен/на, аз неизменно започвам да вибрирам на честотата на липса и отрицание спрямо себе си. И тогава започвам да чувствам неприятното чувство, свързано с усещането за липса и безизходност; или пък самосъжаление, или съмнение в себе си, съмнение в другите, страх, страх от края, от края на нещо, каквото и да било....желанието да притежаваме, да спрем ...времето.

КАК ДА УСЪВЪРШЕНСТВАМЕ ЕНС

Преди да навлезем в динамиката на създаване на действителност, искам да отбележа едно правило, което е достатъчно, за да използваме ЕНС по най-добрия начин, без да я познаваме изобщо. 

1. КАКВОТО И ДА ПРАВИШ, ПРАВИ ГО, ЗАЩОТО СЕ ЧУВСТВАШ ДОБРЕ, ДОКАТО ГО ПРАВИШ.
2. КАКВОТО И ДА ПРАВИШ, НАМЕРИ НАЧИН ДА СЕ ЧУВСТВАШ ДОБРЕ, ДОКАТО ГО ПРАВИШ.

Това са новите физични закони и скоро другите всичките ще служат само и единствено за това, за което са си предназначени от самото начало: за изобретения.

И макар че току що обобщих извода, до който неизбежно ще стигне всеки един съзнателен творец, дали ще започнем от него или ще завършим с него (или и двете), грешните модели на мислене, които са се превърнали във вярвания не могат просто така да бъдат елиминирани. Просто се налага да се поупражняваме.

1. СТЪПКА ПЪРВА: НАБЛЮДЕНИЕ

Всеки един човек по всяко време може да каже дали това, което чувства в момента е хубаво или не. Каквато и емоция да изпитва в даден момент, той може да я определи като положителна или отрицателна.


Да направим една елементарна, примерна скала на емоциите:

ПОЛОЖИТЕЛНИ
+ ЕКСТАЗ/ОРГАЗЪМ
+ СТРАСТ
+ ПЪЛНА СВОБОДА
+ ЛЮБОВ/БЛАГОДАРНОСТ
+ ВДЪХНОВЕНИЕ
+ ЩАСТИЕ
+ РАДОСТ/ВЕСЕЛИЕ
+ ПОЛОЖИТЕЛНО ОЧАКВАНЕ
+ ЗАДОВОЛСТВО
+ ОПТИМИЗЪМ
+ НАДЕЖДА

точка 0 БЕЗРАЗЛИЧИЕ 

ОТРИЦАТЕЛНИ
- НЕУДОБСТВО
- ПЕСИМИЗЪМ
- РАЗОЧАРОВАНИЕ
- СЪМНЕНИE
- ПРИТЕСНЕНИЕ
- САМО/ОБВИНЕНИЕ
- САМО/СЪЖАЛЕНИЕ
- РАЗДРАЗНЕНИЕ/ТЪГА
- ЯД/ОМРАЗА
- АГРЕСИЯ
- ДЕПРЕСИЯ
- ОТЧАЯНИЕ

Тази таблица е по-полезна от таблицата за умножение и азбуката взети заедно.

С времето ние сме престанали да обръщаме внимание на емоциите си. Просто ги усещаме и ако не ни харесват, намираме някой виновник за неприятното усещане и се опитваме чрез него да се оттървем от емоцията. Сякаш причината за емоцията може да я анулира. Сякаш, ако някой друг е “виновен”, емоцията някак ще се махне от нас и ще се лепне на него – гадния виновник.

Тъй като никой не ни е учил да интерпретираме и контролираме емоциите си, ние трябва да започнем с обикновено наблюдение. Знанието за това каква всъщност е ролята на емоциите, колкото и елементарно да е то, тепърва ще се разпространява и всеки един ще достигне до него напълно самостоятелно.

Когато обърнем вниманието си към емоциите, които изпитваме непрестанно, виждаме колко разнообразни са те и как се менят през цялото време. Усещаме, че се променят, дори докато стоим на едно място и нищо привидно не се случва.

 2. СТЪПКА ВТОРА: ВРЪЗКА МЕЖДУ ЕМОЦИИ И МИСЛИ

След няколко дни наблюдение на емоциите и старание да им обръщаш внимание през цялото време, можеш да започнеш да наблюдаваш връзката между тях и мислите, преминаващи същевременно в главата ти. Когато изпиташ определена емоция, единственото което трябва да направиш, е да обърнеш внимание на нещото, върху което си се фокусирал/а, т.е. на мислите, които мислиш точно в този момент. Много често човек бива изненадан от курса на мислите, които сякаш се редят сами, без той дори да им обръща внимание, докато не го свие стомахът (слънчевия сплит). И наистина, по Закона за привличане, ако задържим вниманието си върху определена мисъл около 20 секунди, тя започва да привлича нови и нови мисли от същата и подобна вибрация. По този начин, човек може да стигне до отчаяние само с няколко минути анализ на детайлите и разсъждение върху тема, която не желае да привлича в живота си.

3. СТЪПКА ТРЕТА: ПРЕКРАТЯВАНЕ НА НЕГАТИВНОТО ПРИВЛИЧАНЕ

След дълги разговори за липсата на пари и болежките в кръста с някой приятел, чувството за неизбежност и отчаяние е... неизбежно. Но да се опиташ да мислиш позитивно в този момент не означава да се накараш да вярваш, че нещо, което знаеш, че не е така, е така. Невъзможно е “да си внушиш”, че имаш много пари и че не чувстваш болката в кръста просто ей така. Това са вярвания, изградени и поддържани от подсъзнанието и Закона за привличане, разбира се, и всяка мисъл на тази тема се обработва по същите механизми, които вече са изградени. За да променим вярванията си, трябва да променим пътищата, по които те се движат в подсъзнанието – кода, чрез който са записани. Но това е тема, до която ще достигнем малко по-късно.

Като начало трябва да осъзнаем, че промяната може да се случи само постепенно, стъпка по стъпка.

Да започнем с първата ситуация, в която изпитваме негативна емоция. Каквато и да е тя.

Щом се чувстваш така, означава, че достатъчно дълго си се фокусирал върху тема, която не искаш да привличаш в живота си, но Законът за привличане ти е доставил още и още мисли от същия вид.

Първата стъпка (най-важната от всички) е да осъзнаеш какво ти се случва и да вземеш решение, че ще направиш каквото е нужно, за да не се чувстваш повече така. В този момент трябва да поставиш себе си на първо място. Т.е., не е важно вече кой е крив, кой прав, колко истински е проблемът и т.н., важно е само едно – да се почувстваш отново добре.
Решението само по себе си е основно, но не е достатъчно. Така както не е достатъчно да си кажеш, че вярваш в дядо Коледа, за да повярваш наистина. Просто защото все пак Законът за привличане е най-мощният закон във Вселената и ти с твоето мини-съзнание не можеш да го прескочиш каквото и да правиш.

Затова трябва да го приемеш и да решиш да работиш със него, вместо против него (т.е. против себе си).

И така, изходът от всяка негативна вибрация и пътят нагоре по скалата на емоциите е само чрез ПЪРВАТА ВЪЗМОЖНА МИСЪЛ НА ОБЛЕКЧЕНИЕ. Тя може да не е директно свързана с реда на мисли, който те е довел до отчаяние, но най-често трябва да има някаква обща точка. Защото докато мислиш колко нечестно се е отнесъл еди кой си с теб, мисълта за любимия ти цвят може просто да не ти свърши работа в този момент.

Когато се озовеш всмукан/а във водовъртежа на негативните мисли, е много важно да си спомниш едно физично правило, отнасящо се до вибрацията и Закона за привличане:

Две неща с еднаква или близка вибрация се привличат.

Това се отнася и до мислите. Т.е., можеш да привлечеш само малко по-добра мисъл от мисълта, която последно си мислил/а. Просто нямаш достъп до много по-високи вибрации, ако твоето същество вече вибрира на определена (ниска) честота.

Начинът за излизане от дупката на негативните емоции е само един: стъпало по стъпало нагоре по скалата на емоциите.

Ако вибрираш на честота отчаяние и депресия, със сигурност нямаш директен достъп до честотата щастие. Колкото и да се самозалъгваш и да си спомняш нещата, които те правят щастлив, тези мисли някак не са стабилни. Напротив, дори и те “се развалят”, дори и нещата, които по принцип те правят щастлив, ако в този момент се опитваш да мислиш за тях, са ти досадни. Няма как, вибрираш ли на определена честота, ще виждаш нещата само откъм страната им, която вибрира на същата честота.

Затова, когато си твърде нещастен, ядосан, притеснен и т.н., не можеш просто да смениш темата. Каквато и тема да подхванеш, ти ще я подемеш от същата вибрация, на която си бил/а до този момент или много бързо ще я сведеш до нея.

Ако пък нещо изненадващо те накара да се разсееш, това може и да те изкара от състоянието на негативно привличане за момента. Но е важно да отбележа именно тук, че темата, заради която си изпитал негативни емоции, остава в теб на вибрацията, на която я оставиш. Следващият път, когато отново помислиш на тази тема, ти автоматично ще се озовеш на вибрацията, на която си бил последно, когато си мисли за тези неща.

Сам/а ще осъзнаеш, че е добре да намериш начин да покачиш вибрацията си на всички теми. И при всички случаи да не оставяш която и да е тема под нивото на надежда преди да насочиш мислите си към нещо друго.

СИЛАТА НА НАДЕЖДАТА

От всяко ниво трябва да правиш едно и също – да потърсиш мисълта, която те кара да изпиташ ОБЛЕКЧЕНИЕ от там, където си.

Например, ако си отчаян и депресиран, единственият начин нагоре по стълбицата е през малко по-разредената негативна емоция гняв или яд. При всички положения от нивото депресия, гневът се усеща като облекчение. В момента, в който се озовеш на вибрацията гняв, вече имаш достъп до следващата нагоре: раздразнение, съжаление и т.н., докато не стигнеш до надежда.

Практически надеждата е емоцията, която те изважда от водата. Макар и да не плуваш все още, поне дишаш. А от надежда пътят нагоре е много по-лесен. В положителната половина на скалата на емоциите, привличането на по-добри и по-добри мисли е много по-лесно. Това е така основно заради две неща, които ни изиграват лоша шега, докато сме негативно фокусирани: 1. непоносимостта от болката (физическа и емоционална)и страхът, който винаги предизвиква сходни на себе си вибрационни модели на мислене и 2. самообвинението и самосъжалението, които ни застопоряват някъде в средата по пътя нагоре.

И все пак, ако веднъж си взел решение да излезеш от негативна емоция, трябва само да се успокоиш и да се поразровиш в мислите си. Отнема минути да преминем от отчаяние до която и да е положителна емоция. А с практика и особено след няколко болезнени сривове до дъното на кладенеца, вече научаваме пътя нагоре и излизането става лесно като детска игра. Всъщност, става особено забавно да можеш да контролираш настроението си както си пожелаеш и за минути. Чувството на сила е толкова прекрасно, че самото то ти помага да се измъкнеш.

4. ПОДДЪРЖАНЕ НА ПОЗИТИВНО ПРИВЛИЧАНЕ И СЪЗДАВАНЕ НА МОМЕНТУМ

Когато поддържаме вибрацията си на положителни честоти достатъчно дълго време, съзнанието ни започва да се разширява изключително бързо. Възлите на проблемите в мисленето ни, (грешните вярвания в подсъзнанието) започват да се развързват един по един.

Пътят към себеопознаването е именно чрез поддържане на висока честота на вибрация или по-точно положителни мисли.

Тук е моментът да поясня какво прави една мисъл положителна. Положителни не са правилните от обществена гледна точка мисли. В никакъв случай не можем да приемем ничия истина, била тя и приета от много хора едновременно, за собствена истина. Всъщност, дали една мисъл е положителна или отрицателна може да каже само човекът, който я мисли.
Дори мисълта за убийство може да бъде положителна в сравнение с мисълта за самоубийство например, ако човекът се намира в пълно отчаяние. Тъй като развитието на съзнанието е напълно индивидуално, една мисъл може да се определи като положителна само и единствено от ЕНС на самия човек. Осъзнавам, че за много хора това, което ще кажа сега е скандално, но както казах - това не го прави по-малко вярно: ако даден един човек при мисълта да бомбардира някой град се чувства наистина щастлив, това е положителна мисъл.
Положителна е всяка мисъл, която те кара да се чувстваш добре.

Положителни са мислите, които са свързани с положителните емоции. Всички мисли, които предизвикват чувства като надежда, радост, благодарност и т.н. са положителни мисли, независимо от техния характер или тема.

Когато позволиш позитивните мисли (и емоции) да преобладават в теб за достатъчно дълго време, ти създаваш моментум на положително привличане. Достига се до момент, когато желанията ти се материализират много бързо и започваш да вървиш по пътя, който си избираш сам все по-уверено. На практика се чувстваш все по-щастлив с всеки изминал ден.

С поддържане на вибрацията на високи честоти достатъчно дълго, тези честоти се стабилизират в теб. Съзнанието и тялото ти свикват да функционират на съответното вибрационно ниво. В един момент се достига до точката на моментум. От тази точка нататък позитивното привличане увеличава скоростта си многократно.
Подобно е на практикуването на каквото и да било умение, но да вземем сноуборда за пример отново. Точката на моментум е когато се научиш да не падаш и започваш наистина да се наслаждаваш на спускането.

Разбира се, в периода на адаптация има и доста неприятни моменти, защото от високите честоти падането до ниските е някак по-болезнено. Високите честоти са свързани с високи скорости. Бързо научаваш, че когато поддържаш висока вибрация (радост, щастие, очакване с надежда) само една малка негативна мисъл може да те катурне до дъното. Първото такова падане може да бъде дори изненадващо – как от мисълта, че си си изгубил нокторезачката може да ти се доплаче за секунди. Чувстваш се като малко дете, което не може да понесе дори мимолетна мисъл за ограничение на свободата му. Но пък само след първите няколко падания и лутания на дъното, докато не се сетиш, че ако искаш да излезеш от там, трябва търсиш ПЪРВАТА МИСЪЛ НА ОБЛЕКЧЕНИЕ (каквато и да е тя), се научаваш да се качваш по емоционалната стълба на няколко скока.

Следва:

Закон за привличане, част 4: Връзка с Висшето Съзнание – 2. Импулси

 

***

Истинското майсторство е да владееш собствените си мисли! Мо. www.novarealnost.tk 

МНЕНИЯ

Alef каза на 01.01.2011 г. 06:05 ч.

Изключителни публикации! Поднесени точно и ясно, и най - вече аргументирано. Моите адмирации! Чест и почитания.

Alef каза на 01.01.2011 г. 06:24 ч.

" И докато съзнанието обработва около 40 бита в секунда, подсъзнанието обработва 40 000 000 бита в секунда. "
Този абзац нека се прочете и много добре да се анализира. Тогава ще осъзнаем , че нищо не е случайно, което се случва с нас. Всичко е съхранено и се движи в строга закономерност. Всеки един въпрос, който си задаваме има своят отговор, това че ние не сме го открили на момента не означава, че е липсвал отговорът ни, напротив той е в подсъзнанието ни. В този ред на мисли си позволявам да вмъкна ролята на минерали и кристали, които имат подсъзнание и в памета им се съдържа невероятно количество информация, цифра която нито един калкулатор не би могъл да обхване. Минералите и кристалите са глобална банка от информация чрез която можем да изтегляме необходимото, стига да се знае именно как се борави с камъните, защото човекът всъщност е течен кристал...

IikKa каза на 12.01.2011 г. 08:20 ч.

Великолепно поднесена информация, искрено благодаря на авторката. Бих искала да споделя, че един много добър ключ за излизане от ниските вибрации е молитвата "Отче наш". Изпитвала съм я многократно и винаги успешно. Когато не помогне веднага, повтарям я докато се почувствам в достатъчно високо вибрационно състояние.

California каза на 15.03.2011 г. 23:19 ч.

Bravo!

pepilota каза на 23.03.2011 г. 13:24 ч.

БРАВО!Благодаря ти МО!

За да оставите Вашето мнение е нужно да сте регистриран потребител.
Можете да се регистрирате през формата за регистрация, ако вече сте го направили просто влезте в профила си.